9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spektakl na stadionu malih sportova: Trofej Podgorice prevazišao očekivanja

Izvor: PG BIRO

Podgorica

Comments 0

Spektakl na stadionu malih sportova: Trofej Podgorice prevazišao očekivanja

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Pemijerno izdanje turnira Trofej Podgorice u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada završeno je sinoć. Tokom prethodnih mjesec ovaj događaj okupio je brojne ljubitelje malog fudbala, različite generacije, oživio uspomene na čuveni Poligon, a na zatvaranju učinio ponosnim preko 1.500 građana koji su prisustvovali završnoj noći podgoričkog Mundijala.
Vrhunski fudbal i minut ćutanja pred početak utakmica zbog tragedije na Cetinju, veliki broj građana, nagrade za najmlađe, zahvalnice za sve učesnike, medalje za najbolje, individualne nagrade i konfete za kraj turnira na – najljepšem stadionu koji ima posebno mjesto u srcu svih Podgoričana, navode iz Glavnog grada.

A na šampionskom podijumu legendarnog Stadiona malih sportova, redom: Lovćenska vila, Stupovi, Gaučosi! Lovćenska vila je u finalu savladala Stupove (5:0) golovima Miloša Radunovića (dva), braće Pejaković (Miloša i Ivana), te Filipa Vujovića, dok su Gaučosi u borbi za bronzu bili bolji od ekipe Kutjevo Montefruit 3:0 (Rejhan Dervišević, Lazar Stijepović, Luka Savović).
“Drago mi je što smo dominantno došli do trofeja, koji posvećujemo našem Cetinju. Hvala puno organizatorima na sjajnom turniru. Nešto slično ne postoji na našim prostorima i siguran sam da se vidimo i naredne godine”, poručio je Ivan Pejaković ispred ekipe osvajača Trofeja Podgorice.

Nagrade najboljima je uručio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, dok je individualna priznanja za najboljeg igrača (Jovan Kaluđerović (Lovćenska vila)), najboljeg strijelca (Filip Vujović (Lovćenska vila)), najboljeg golmana (Luka Mirković (Gaučosi)) i fer plej ekipu (Underdogs) uručio Miloš Antić, glavni organizator turnira.

“Kada smo krenuli u organizaciju Trofeja Podgorice prvi cilj nam je bio da ovo kultno mjesto podgoričkog sporta oživi. Sada, mjesec dana i 84 utakmice posle, znamo da smo ispunili osnovnu misiju. Čuveni Poligon živi zahvaljujući svim ekipama, ali i publici koja je obarala rekorde po posjeti iz noći u noć”, poručio je Antić, uz veliku zahvalnost prijateljima iz Sport visiona, FSCG, kompanije Ledo i DMD Delta koji su obezbijedili nagrade u finalnoj noći.

“S obzirom da planiramo da turnir postane tradicionalan, siguran sam da se družimo i idućeg ljeta, kao i da će interesovanje biti još veće”, jasan je Antić.

Svi koji su sinoć bili na Stadionu malih sportova, uživali su u fantastičnom finalu ovog takmičenja. Najmlađi su pokazali da Podgorica ima na koga da računa, a oni nešto stariji sa posebnom emocijom istakli da će upravo na ovom kultnom mjestu, na kojem su oni pravili prve korake, stasavati buduće generacije šampiona.

Podsjećamo, turnir je imao humanitarni karakter, a cjelokupan iznos od kotizacija - 3.600 eura doniran je za izgradnju buduće Dječije kuće u Podgorici, dok je ukupan nagradni fond turnira iznosio 4.000 eura koje je obezbijedio Glavni grad, kao organizator.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR