12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vrtiću „Ljubica Popović“ donirane eko klupe

Podgorica

Comments 0

Vrtiću „Ljubica Popović“ donirane eko klupe

Autor: Antena M

  • Viber

Fondacija “Čini dobro” donirala je četiri eko klupe JPU „Ljubica Popović“ u okviru pilot projekta „Čini dobro-recikliraj!“, koji je u tri obrazovno-vaspitne ustanove iz Podgorice realizovan prethodnih devet mjeseci.

„Današnjom donacijom eko klupa, završili smo pilot fazu projekta 'Čini dobro-recikliraj' u vaspitnoj jedinici 'Ljubica Popović'. Tokom prethodnih mjeseci održali smo radionice na kojima je učestvovalo 100 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta koje smo učili o štetnostima otpada, sa akcentom na plastiku, pravilnom odlaganju plastike, reciklaži i mogućnostima korišćenja plastike kao sirovine za proizvodnju novih korisnih stvari, kao što su eko kante i klupe koje im je Fondacija donirala", piše u saopštenju.

Kažu da ih posebno raduje što aktivnostima utiču na sticanje ekološkog znanja i navika kod djece, koje su prenosili na starije, a prevashodno roditelje.

"Koliki su uticaj na njih ostavile radionice govori količina plastike koju su sakupili u vrtiću, ali i reakcije roditelja koji su zahvaljujući mališanima počeli da mijenjaju navike po pitanju očuvanja životne sredine. Eko klupe koje smo im danas donirali jednim dijelom napravljene su i od čepova koje su oni sakupili” kazala je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

Direktorica vrtića Vesna Nikolić izrazila je zahvalnost što je Fondacija “Čini dobro” svojim projektom omogućila da se u vrtiću obogati program održivog razvoja.

“Zahvaljujući projektu Fondacije mališani u vaspitnoj jedinci 'Ljubica Popović' su na jedan, njima prijemčiv način, naučili kako mogu doprinijeti očuvanju životne sredine. Naglasila bih da je predškolski uzrast jako značajan za razvoj, sticanje i usvajanje znanja i navika, pa samim tim i razvoj ekološke svijesti. Zato su ovakvi projekti jako značajni, jer donose niz benefita. Nadam se da ćemo u saradnji sa Fondacijom 'Čini dobro' ovaj projekat realizovati u svim našim vaspitnim jedinicama”, rekla je Vesna Nikolić, direktorica JPU “Ljubica Popović”.

Navode da je pilot projekat “Čini dobro-recikliraj!” realizovan uz finansijsku podršku Glavnog grada Podgorica i Grawe osiguranja a.d.

Predstavnik Grawe osiguranja Dušan Vojinović istakao je da je podrška projektima koji su usmjereni na podizanje svijesti o značaju ekološke održivosti i odgovornosti dio njihove poslovne politike.

“Grawe osiguranje je sa zadovoljstvom prihvatio da podrži projekat Fondacije 'Čini dobro' koji podstiče ekološku svijest među djecom i mladima kako bi svi zajedno aktivno učestvovali u procesu očuvanja životne sredine. Dijeleći zajedničke vrijednosti, sigurni smo da zajedno sa Fondacijom možemo činiti dobro za naše društvo”, istakao je Vojinović. 

U zaključku navode da su današnjem događaju prisustvovale direktorica Zavoda za školstvo Raba Hodžić, koordinatorka za Međunarodni program “Eko škole” Nevena Čabrilo i predstavnici kompanija donatora Fondacije “Čini dobro”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR