11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odović: Vidjeti ima li uslova za legalizaciju Lamele C, poštovaćemo pravo Crne Gore

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Podgorica

Comments 2

Odović: Vidjeti ima li uslova za legalizaciju Lamele C, poštovaćemo pravo Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da će njegov resor poštovati rješenje Upravnog suda prema kome je nezakonito rješenje kojim je odbijen zahtjev za legalizaciju Lamele C, prenosi Pobjeda.

Upravni sud je poništio rješenje Glavnog administartora Glavnog grada koji je prihvatio odluku Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj da se djelimično odbije zahtjev kompanije PS gradnja za legalizaciju Lamele C.

Odović je na konferenciji za medije nakon današnje sjednice Vlade kazao da je legalizacija tog objekta u nadležnosti Glavnog grada i da nadležni sekretarijat trebalo da odluči o tome.

- U skladu sa odlukom Upravnog suda treba vidjeti da li ima uslova za postupak legalizacije Lamele C - istakao je Odović.

On je podsjetio na izjavu graditelja Lamele C da preuzima sve eventualne torškove koji bi proizilazili iz nelegalnosti gradnje.

- Mi ćemo kao i do sada poštovati pravo Crne Gore i načelo legaliteta. Kada smo krenuli u rušenje zgrade jedino valjano rješenje u tom trenutnu je bilo ono o rušenje, zatim je sud donio privremenu mjeru zabrane. Ta mjera je još na snazi i ne možemo nastaviti sa aktivnosti - podsjetio je Odović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Jel ovo crnogorski ministar stvarno izjavljuje da će "poštovati pravo CG" a zadatak mu je da primjenjuje zakone? Kukali Spajić, šta mu rade drugari.