25 °

max 25 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

25° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Godinu dana rada gradske uprave obilježilo neispunjavanje obećanja i bahatost

Izvor: Screenshot

Podgorica

Comments 1

DPS: Godinu dana rada gradske uprave obilježilo neispunjavanje obećanja i bahatost

Autor: Antena M

  • Viber

Odbornički klub DPS u Podgorici danas je organizovao press konferenciju povodom godine rada gradske vlasti, šef kluba DPS-a Andrija Klikovac kazao je da je proteklih dvanaest mjeseci obilježila potpuno nefunkcionalna gradska uprava, ali i bahat odnos vlasti prema opoziciji.

"To pokazuje i činjenica da ovom pressu ne prisustvuje Gradska televizija. To je jasan dokaz političkog uticaja na rad lokalnog javnog emitera", istakao je Klikovac.

Klikovac je podsjetio da su gradske službe i preduzeća u proteklih godinu donijeli niz odluka kojima su podigli cijene usluga koje pružaju građanima.

"U mnogim gradskim preduzećima nijesu uplaćivani porezi i doprinosi, a broj zaposlenih partijskih aktivista naglo je porastao", rekao je on.

Kako navodi Klikovac opozicija ne može doći do detaljnih saznanja o funkcionisanju gradskih preduzeća.

"Sva lokalna preduzeća su ostvarila nove dugove", naveo je Klikovac.

Umjesto tramvaja i autobusa, građani dobili stubiće

Na konferenciji za medije govorio je i odbornik Stefan Ćulafić koji je istakao da su partije iz vlasti uoči izbora obećavale tramvaje i nove autobuse, a od svega građani Podgorice dobili su stubiće.

"Umjesto toga, dobili smo stubiće po bulevarima", rekao je Ćulafić.

Ćulafić navodi da je nabavka novih autobusa, koja je trebala da bude do kraja ove godine, još jedno neispunjeno obećanje gradske vlasti.

"Ako danas raspišu tender, procedura traje od šest do devet mjeseci", istakao je on, dodajući da su imali druga očekivanja te da u imali nadu da će se stvari "pomjeriti sa nule".

Prethodna vlast je u Bokeškoj ulici napravila pješačku zonu koju je trenutna gradska uprava uništila kako bi napravila parking, rekao je Ćulafić.

Kako navode i nastavak gradnje Jugozapadne obilaznice nije urađen.

"Injac ne želi da se zamjera jer čuva fotelju"

Odbornik Vladan Arsović navodi da je gradska administracija učinila sve kako se ne bi ušlo u gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu.

"Dobili smo obećanje Milana Kneževića da postrojenje tamo nikada neće biti građeno. Milojko Spajić pao je pod Kneževićev uticaj, a gradonačelnica Olivera Injac ne želi da se zamjera jer čuva fotelju", rekao je Arsović.

Odbornica Ksenija Aranitović podsjetila je na obećanje vlasti kako će se voditi principom meritokratije.

"Vidimo da od obećanja nema ništa. Samo u sportskim objektima u ovom periodu je zapošljeno više od 100 ljudi. Sve što se dešava pokazuje da ovo nije ozbiljna politika. Kakva god rekonstrukcija ne vjerujemo da će se nešto promijeniti", kazala je Aranitović.

Klikovac je, odgovarajući na novinarska pitanja, istakao da jedino gradska preduzeća kojim posluju kadrovi bivše vlasti svoj posao obavljaju kako treba i pozitivno. 

"Čini se da je SDT vrlo pristrasno kada je riječ o gradonačelnici Injac", istakao je Klikovac.

Press konferenciju možete pogledati na linku ispod:

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bozovic Brano

Mladi covjece Klikovac,pratim tvoje djelovanje u lokalnoj samoupravi Bravo. Mi kao gradani imamo vise primjedbi,nego Vi,zadnje 2 god. nemogu prepoznati svoj grad.Napravise smeciste od njega. Zasto se Gradonacelica ne udostoji da potpise ugovore sa Podgorickim postanarima.Mizerne subvencije od 50 eur.mjesecno negdje oko 150 ih ima,od 20000 koliko ih ima u Podgorici.