8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gvozdenović: Naredne sedmice o daljim aktivnostima Odbora

Politika

Comments 0

Gvozdenović: Naredne sedmice o daljim aktivnostima Odbora

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Odbor za dalju reformu izbornog zakonodavstva nastavio je aktivnosti koje su započete dok je to tijelo bilo u punom sastavu, a naredne sedmice biće obavljene konsultacije sa svim članovima oko daljih aktivnosti, saopštio je njegov predsjednik Branimir Gvozdenović.

Iako trenutno sve partije ne učestvuju u plenumu i radnim grupama u Skupštini, kako je naveo, određene aktivnosti u vezi sa radom Odbora se sprovode.

„Aktivnosti koje su započete dok je Odbor bio u punom sastavu su nastavljene, a već naredne nedjelje će se obaviti konsultacije sa svim članovima Odbora tokom kojih će se zauzeti stav oko daljih aktivnosti“, rekao je Gvozdenović agenciji MINA.

Gvozdenović je kazao da se trenutno biraju članovi Sekretarijata, tačnije kompetentni ljudi koji će se baviti sručnim, administrativnim i tehničkim poslovima, i koji će biti značajna podrška članovima Odbora.

Kako je dodao, obavlja se intenzivna komunikacija sa pridruženim članovima iz redova akademske zajednice i civilnog sektora, kao i državnim institucijama, kako bi dobili najrelevantnije sugestije koje će kasnije pomoći u zajedničkom radu u Odboru.

Komunikacija je, prema njegovim riječima, osvarena i sa Delegacijom Evropske unije i Venecijanskom komisijom (VK), koja je naročito značajna, jer su iz VK iskazali spremnost za svaki vid pomoći u budućoj intenzivnoj saradnji.

“S obzirom da je rad u Odboru od krucijalne važnosti za cjelokupno crnogorsko društvo, cijenim da će svi relevantni akteri na političkoj sceni, gledajući prije svega interes građanina, prepoznati bitnost vlastite uloge u izmjeni izbornog i drugog zakonodavstva”, rekao je Gvozdenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR