15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Sistem je dotakao dno

Politika

Tag Video
Comments 2

Bečić: Sistem je dotakao dno

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vrijeme je potvrdilo da je odluka da istrajemo u bojkotu parlamenta, da ne ulazimo u Odbor za simulaciju demokratije, odnosno da ne dajemo legitimitet ovakvim institucijama, bila apsolutno ispravna, poručuje lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Najnovije potvrde protivzakonitog, antidemokratskog i anticivilizacijskog djelovanja vladajuće elite potvrđuju postojanje sistemskog, a ne pojedinačnog problema u našoj zemlji. Pokazuju da je sistem dotakao dno. Janurska dešavanja su pokazala i u kakvim uslovima smo se kao opoziicja nadmetali u svim izbornim procesima, i koliko su zapravo impresivni rezultati koje smo ostvarili i 2016. godine osvojivši rekordnih 180.000 glasova na parlamentarnim izborima, odnosno pobijedivši u Budvi, Kotoru, nešto kasnije Herceg Novom i Beranama. Tako da biti opozicionar u Crnoj Gori u ovakvom ambijentu jeste herosjki čin i dati glas opoziciji jeste junački podvig", navodi on. 

Ono što ovih dana, kako dodaje, neće dozvoli je da neki iz neopreznosti, a neki po zadatku, fokus pažnje usmjeravaju na opoziicju.

"Ne, fokus pažnje jeste i fokus pažnje će i dalje biti na vlasti i na predsjedniku DPS-a. Opoziicja se neće svađati, a svako će iz svog ugla i sopstvenih mogućnosti davati pečat promjenama. Treba poštovati, cijeniti, a ne kritikovati, svaki dobonamjerni korak partija, funkcionera, slobodnih građana, bez obzira na različitosti u metodama. Opozicija bez obzira na razlike, gdje je god na lokalnom nivou preuzela vlast, napravila je impresivne rezultate. Tako da neću dozvoliti nikome da jeftinim pokušajima prebacivanja odgovornosti na opoziciju pokuša izjednačiti ili amnestirati, sada dokazanu, klasičnu okupaciju zemlje od strane DPS-a i kriminalnih grupa.

Ovako složeni i osjetljivi procesi zahtijevaju mudrost, racionalnost, strpljenje i odgovornost. Oni moraju biti lišeni prenglašenih emocija, ishitrenosti i vrlo često prisutnih sumnjivih motiva. Dosta je građanima zloupotrebe njihovih emocija, namještaljki i neslavnih finiša. Dosta je građanima krupnih riječi, jednodnevnih nada, a višegodišnjih razočaranja", kaže Bečić. 

Zato je, kako kaže, potreban odgovoran i ozbiljan Plan.

"I mi ga imamo. Zato smo krenuli u podizanje naše partijske infrastrukture i razgovore sa političkim subjektima, građanima, intelektualcima, kako bi na kvalitetan i odgovoran način pripremili realizaciju Plana vaninstitucionalnog djelovanja koji će uključiti brojne oblike demokratskog građanskog snažnog bunta, ali na miran, promišljen, evropski i državnički način.

U kola koje plete mafijaška hobotnica niko ne smije upasti, jer diktator to čeka. Istorija pokazuje da svakom diktatoru kad je satjeran u ćošak odgovara izazivanje kontrolisanog haosa i vanrednog stanja po cijenu najbrutalnijih i nama dobro poznatih scenarija. Zato, budite mudri, istrajni i odgovorni, shvatimo da će proces trajati, a da svakog dana svi treba da napravimo po jedan buntovni korak, ali korak koji će diktatoru otežavati poziciju, a nas zaista približavati ka zajedničkom cilju, a to su konačne promjene, a time i slobodna, uređena i prosperitetna Crna Gora", navodi Bečić. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Edo

@Cogito Ma i dno je neki nivo a oni nijesu ni to.

Cogito

Ako ste u pravu g, Bečiću, tj. da je "sistem dotakao dno", onda ćete, napokon, moći da se sretnete licem u lice - jer vi ste već odavno na dnu?