16 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trifunović: Propašće i ovaj pokušaj hibridnog rušenja Crne Gore

Politika

Comments 1

Trifunović: Propašće i ovaj pokušaj hibridnog rušenja Crne Gore

Izvor: Vikend novine

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Univerzitetski profesor i stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović upozorava da je hibridni rat koji se vodi protiv Crne Gore, preko Duška Kneževića, dijela medija, opozicije, nevladinih organizacija, usmjeren isključivo ka izazivanju međusobnih sukoba i osvajanje vlasti nasilnim putem, te da ovakav način psihološko propagandnog pritiska može biti veći izazov za crnogorske institucije od pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine.

Za odbjeglog biznismena Kneževića kaže da će moliti da se vrati u Crnu Goru kada se otvori istraga o njegovim poslovima na Kipru, gdje je, kako poručuje, ostavio pustoš i vrlo revoltirane građane i poslovne partnere koje je prevario i koji mu to neće oprostiti. Njegova banka na Kipru je zatvorena zato što Duško Knežević, dodaje Trifunović, po uzoru na mnoge ruske tajkune, nije mogao da dokaže porijeklo unijetog novca.

Dodaje da je suština hibridnog rata izvrtanje realnosti, psihološko propagandno dejstvo protiv civilnog stanovništva.

“U tim dejstvima želi se izvrnuti realnost, poluistine predstaviti istinama, plasirati neistine… Suština je da osvojite misli građana preko tih hibrida koje ubacujete u društvo, a to su tajni agenti, eksponentni različitih službi, to su spavači koji u određenom trenutku, na pritisak tastera niotkud, prave haos u dražvi. To su određeni mediji, nevladine organizacije finansirane iz fondova Putinovog Soroša Malofejeve, Fonda Gorčakov, njemačkih organizacija iza kojih stoji Gasprom i ko zna ko još.

Svi oni se u jednom trentuku, kada naprave svoju bazu za djelovanje, uvežu i kreću ka ostvarivanju svog cilja a to je u ovom slučaju izazivanje haosa i dovođenje ljudi koji su postavljeni za tu namjenu da preuzmu vlast, ovoga puta izuzetno nasilnim putem”, pojašnjava on.

Trifunović smatra da je ovo nastavak destabilizacije Crne Gore započet u oktobru 2016. godine, izazivanjem klasičnog državnog udara.

“A sada žele da okrenu brata na brata, da se okrenu svi protiv svih, da se izazove vjerska, etnička i svaka druga netrpeljivost, da se izazove sumnja u svaku odluku donosioca odluka, da se izazove sumnje u one ljude koji Crnu Goru vuku naprijed ka boljem životu. Oni žele da vide Crnu Goru pod sankcijama i u ropskom odnosu”, kaže Trifunović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Placenik

Koliko te je rezim platijo da skreces paznju narode c gore zbog kriminalnih radnji dps njihovog lopovlika je za vas drzavni udar a? Tako rezim radi godinama zahvaljujuci placenicima ovog puta neces im pomoci sram vas bilo neljucki rode.