11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Tvrdnje Kneževića da je ANB prisluškivao Američku ambasadu dječija priča

Politika

Comments 2

Marković: Tvrdnje Kneževića da je ANB prisluškivao Američku ambasadu dječija priča

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nakon premijerskog sata, premijer Duško Marković odgovarao je i na pitanja novinara.

Na tvrdnje Duška Kneževića da je  2012. Agencija za nacionalnu bezbjednost prislušKivala Američku ambasadu, te da je to tada navodno izazvalo veliki skandal, Marković je rekao da za to prvi put čuje.

"I prvi put čujem da je tada bio veliki skandal .Crnogorska vlada ima snažno partnerstvo sa SAD-om. Znao bih o tome da se to tada desilo.To je dječija priča. Promjene u Agenciji su došle u vrijeme preuzimanja Vlade od strane Lukšića koji je želio da izvrši kadrovske promjene i to ne mogu povezati sa tim i mislim da je to netačno", kazao je Marković.

Upitan da li "Vijesti" stoje iza aktuelnih građanskih protesta, premijer je odgovorio da smatra taj medij daje dosta prostora protestima i da je kroz to izvještavanje zanemarena aktuelna društvena i politička javnost.

 "Protesti su demokratsko sredstvo i nemamo ništa protiv toga. Pozivamo na dijalog kao što vidite. Ne mogu se osporavati evidentni rezultati", kazao je Marković.

 Na pitanje šta će Vlada uraditi sa Zakonom o tajnosti podataka, budući da NVO sektor traži njegovo povlačenje, Marković je odgovorio: 

 "Taj Zakon će uskoro biti na parlamentarnom odboru. Nema šta da krijemo. Ako se pokaže da su prigovori osnovani Zakon ćemo vratiti na ponovnu proceduru", kazao je Marković.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

Premijer reče da su te promjeneu ANB bile u vrijeme mandata I. Lukšića. Ne treba da čudi. On je morao da izvršava sve naloge svojih poslodavaca iz CIA i BND.

Đoko Orlandić

Pa što i da jeste. To rade sve države svijeta CIA ne samo da prisluškuje sve ambasade na svojoj teritoriji no i najbliže saveznike, njemačku kanceraku, francuskog premijera, britansku premijera..... Zbog čega CG ne bi prisluškivala Ambasadu USA u PG, da se vidi ko sve iz partija i NVO radi za USA.