16 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Berane: Lokalna vlast nije sposobna da riješi nagomilane probleme

Politika

Comments 0

DPS Berane: Lokalna vlast nije sposobna da riješi nagomilane probleme

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Prva redovna sjednica beranskog lokalnog parlamenta u 2019. je održana tek početkom ovoga mjeseca, a neodržavanje redovnih sjednica SO Berane potvrđuje sve međupartijske nesuglasice i ucjene unutar aktuelne beranske vlasti (SNP-DF-Demokrate), poručuju iz beranskog DPS-a. 

"I ova sjednica je potvrdila katastrofalno loše funkcionisanje beranskih vlastodržaca, kojima je za svoje neuspjehe uvijek kriv neko drugi, i po pravilu DPS. Ali, Izvještaj o radu predsjednika opštine i organa lokalne samoprave za 2018. samo je potvrdio da je potpuna krivica u redovima beranske neodgovorne družine koja vrši vlast.

Dovoljno je, kao dokaz tome, istaći samo nekoliko podataka iz ovoga Izvještaja.  

Prvo, aktuelna beranska vlast je, u predmetnom periodu, za kapitalne projekte izdvojila samo 350 hiljada eura, što je i daleko ispod onoga što izdvajaju i naše susjedne opštine Andrijevica i Petnjica, ali je, ipak, malo više od kupljenog mercedesa za predsjednika opštine, za koji je izdvojeno nešto oko 60 hiljada eura.

Drugo, u izvještajnom periodu predsjednik opštine je imao samo protokolarne susrete, koktele i prijeme, a da nije uspio da održi nijedan sastanak sa privrednicima ili potencijalnim investitorima.

Treće, sve što je rađeno u 2018. godini, u Beranama, finansirala je Vlada kroz kapitalni budžet, a nastavlja i ove, u iznosu od 3,2 miliona eura", navode u saopštenju DPS-a. 

Iz ove partije dodaju da je Berane dovedeno u red najneuređenijih gradova sa uništenom saobraćajnom infrastrukturom:

"Sa stotinama divljih deponija, zapuštenim parkovima, a ova interesna družina nikako da shvati da već šestu godinu vrši vlast, ali, nažalost, ne u opštem, nego isključivo ličnom interesu. 

Odbornici Demokratske partije socijalista su svojim skupštinskim diskusijama jasno i argumentovano ukazali na nagomilane probleme u našem gradu koje je stvorila aktuelna lokalna vlast, a nije sposobna da ih riješi. Zato je i opravdano ogorčenje građana Berana", navode iz DPS-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR