Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bečić čestitao Dan državnosti Crne Gore

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Bečić čestitao Dan državnosti Crne Gore

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je Dan državnosti Crne Gore.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore, čestitam Dan državnosti i ustanka, 13. jul. Poznato je da se o Crnoj Gori govori kao o državi sa najviše istorije po glavi stanovnika. Međutim, u cijeloj njenoj prošlosti, ispunjenoj značajnim datumima, čini se da se, kao datum koji sjutra proslavljamo, malo koji izdvojio s obzirom na veličinu i važnost pregnuća koji su naši preci na taj datum učinili. Tog jula godine 1878. Crna Gora zavrijedila je priznanje, a 1941. divljenje cijele Evrope, kao prva država i jedino parče zemlje na kontinentu, čiji je narod ustao da sa sebe zbaci čizmu fašizma, najveće pošasti dvadesetog vijeka", kazao je Bečić.

Bečić ističe da ta dva datuma i danas stoje kao noseći stubovi savremene Crne Gore i određuju kuda i mi treba da idemo.

"Borba za njenu državnost i slobodu, priznanje u svijetu i antifašističko opredjeljenje, građanska i ljudska prava i demokratiju, pregalaštvo je naših predaka koje smo zauvijek dužni da slijedimo. Kao što nikakve istorijske nedaće, ni ratovi, ni glad, ni siromaštvo, nijesu mogli pokolebati naše pretke u odlučnosti da se bore za ono što su smatrali vlastitim idealima, tako ni za nas, kao ni za buduće generacije, ne smije biti prepreka koje bi se mogle ispriječiti pred našom odlučnošću da se za ostvarenje svojih ideala ponovo izborimo i, ne prvi put, zaslužimo poštovanje Evrope, kojoj bez ostatka pripadamo. Sa željom da, građanke i građani Crne Gore, u dogledno vrijeme osjetite sve blagodeti istinski evropskog opredjeljenja svojih očeva, djedova i pradjedova, sa zadovoljstvom vam, još jednom, čestitam 13. jul, Dan državnosti i ustanka za slobodu", zaključio je Bečić.

Komentari

Labud Dabanović,

Demokrate,SDP i URA čestitali dan državnosti što im daje pravo na priznanje da imaju pravo postojat kao opozicija vlastima.Ali ima u njih skrivenost-nepominje se državni narod pa se nezna ni čiji su građani ni država.A još najgore druže se sa otvorenim zlotvorima crnogorskog naroda/građana i države

Ostavi komentar

0/300