8 °

max 12 ° / min 2 °

Subota

29.02.

12° / 2°

Nedjelja

01.03.

11° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 11°

Srijeda

04.03.

13° / 11°

Četvrtak

05.03.

15° / 8°

Petak

06.03.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS i "Garibaldi": Antifašizam je temelj crnogorskog društva

Politika

Comments 0

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

DPS i "Garibaldi": Antifašizam je temelj crnogorskog društva

Demokratska partija socijalista statutarno baštini antifašizam kao temelj crnogorskog društva i naše države, kazao je predsjednik Opštinskog odbora DPS u Beranama i poslanik Bogdan Fatić, koji je primio delegaciju Asocijacije ratnih veterana i preživjelih boraca divizije "Garibaldi“.

Kako je saopšteno iz beranskog odbora DPS-a, delegacija boravi u Beranama u okviru programa "Stazama divizije „Garibaldi“, a Fatić je goste upoznao sa političkom i ekonomskom situacijom u Beranama.

“Tokom razgovora je iskazao divljenje i zahvalnost borcima italijanske partizanske divizije „Garibaldi“, koji su značajno pomogli da se porazi fašizam i na ovim prostorima. Iskazana je zahvalnost članovima ove Asocijacije, koja čuva sjećanje na ovu partizansku diviziju, a građani Berana su to učinili i podizanjem spomenika palim borcima divizije „Garibaldi“ na Gradskom groblju”, navode u DPS Berane.

Takvi susreti, dodaju, pokazatelj su prijateljskih odnosa naših naroda sa porukom vječne zahvalnosti svima koji su učestvovali u antifašističkim borbama tokom Drugog svjetskog rata, zahvaljujući kojima je velika i trajna ideja antifašizma, koju baštini i SUBNOR Berana.

U delegaciji koja je posjetila Berane su bili Annita Garibaldi Jallet, praunuka Đuzepea Garibaldija, sin sa članovima porodice jednog od oficira iz divizije „Garibaldi“, Đulija de Agostinija, koji se borio sa partizanskim jedinicama na prostoru sjeverne Crne Gore, Agostino de Agostini, istoričar Eriko Bobeti, Vesna Šćepanović, kao i predsjednik OO SUBNOR-a Berana Miroslav – Miro Joksimović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR