Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Predsjedništvo DPS-a: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

| Postavio/la: Marija Mitrović

Predsjedništvo DPS-a: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

Na večeras održanoj sjednici Predsjedništva DPS Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, iskazano je zadovoljstvo pripremama za održavanje VIII Kongresa, koji će biti održan 30. novembra u Podgorici, saopšteno je iz te partije.

"Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora novih, bitno kadrovski obnovljenih, lokalnih odbora Demokratske partije socijaliste, sve aktivnosti u susret Kongresu se odvijaju u skladu sa definisanim rokovima i utvrđenim kriterijumima. Do sada kandidovani članovi DPS za najodgovornije funkcije u partiji i članstvo u najvišim partijskim organima garantuju nastavak uspješnog vođena Demokratske partije socijalista i vrijedna politička ostvarenja u budućim izbornim izazovima", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, na sjednici je razgovarano o nacrtima kongresnih dokumenata, Programu, Statutu i Izvještaju o radu između dva kongresa i, prema njihovim riječima, ocijenjeno je da predstavljaju odličnu osnovu za dalje oblikovanje politika partije koje će voditi crnogorsko društvo, kako kažu, do većeg kvaliteta života, kao i boljeg organizovanja DPS za buduće izborne i druge političke izazove.

Zaključeno je, kako je navedeno u saopštenju, da se nakon 1. oktobra sprovede javna rasprava u okviru partije, u kojoj će članovi i simpatizeri DPS-a imati priliku, kako su kazali, da daju svoj sud o kongresnim dokumentima.

"Predsjedništvo se upoznalo i sa izbornim aktivnostima u Savjetu mladih i Ženskoj alijansi DPS-a i izrazilo očekivanje da će nakon VIII Kongresa DPS Crne Gore ti procesi predstavljati nastavak uspješnog podmalađivanja partije i afirmisanja potrebe većeg učešća žena u savremenim političkim procesima", piše u saopštenju.

Predsjedništvo je iskazalo zadovoljstvo zbog aktivnosti Radne grupe u Parlamentu, koja je, kako je navedeno u saopštenju, formirana radi reforme izbornih pravila, i iskazalo očekivanje da će, kako su kazali, svi politički subjekti zastupljeni u grupi, pokazati političku odgovornost i demokratski kapacitet za vođenje konstruktivnog dijaloga.

Komentari

Nikolina BP,

Dokaz su koliko se sve na kraju isplati. Jedina partija koju cu uvijek glasati bez razmišljanja

Votka88,

Dps daje priliku mladim ljudima sto je jedan od razloga zašto imaju i podrsku u tolikoj mjeri.

Prepelica,

Činjenica je da ce svi glasati Dps koji itekako vodi racuna o ovoj drzavi ko je lud da podržava onu nesposobnu opoziciju.

Crnogorac45,

Zahvaljujuci viziji koju je predsjednik od samog pocetka imao i njegovoj politici koju je tokom godinama nadogradjivao, Cg je biljezila samo uspone, a njen put ka Eu je nikad stabilniji.

Enesa,

Izborni rezultati svjedoce velikoj podrsci koju Dps ima od strane gradjana! Opoziciji ce uvijek biti bolna tacka napredak drzave kroz politiku za koju se Dps zalaze i koja se pokazala djelotvornom.

Marelica,

Jedina partija koja stalno uvodi novitete, kojima motivise mlade ljude za dalji rad i zalaganje, jeste upravo Dps. Partija koja je po mnogo cemu ispred opozicionih partija  i koja svih ovih godina ima bezuslovnu podrsku i povjerenje od strane gradjana.

Tommy_h,

Vlast je svih ovih godina jaka jer imaju podrsku gradjana, koja im je ukazala povjerenje koje su oni opravdali, za razliku od nesposobne opozicije koja nije u stanju ni opstinu da vodi.

Edi89,

Jasno je da je DPS drzavotvorna partija i najozbiljniji politicki subjekt u drzavi

Zigman,

Potpuna podrska ovalvoj politici koja je ozbiljna i prosperitetna

Ostavi komentar

0/300