16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šoć: Pravila se mogu mijenjati u izbornoj godini

Izvor: Foto: Screenshot

Politika

Comments 1

Šoć: Pravila se mogu mijenjati u izbornoj godini

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Advokat i nekadašnji ministar pravde Dragan Šoć je za radio Antena M rekao da, eventualno, produženje roka za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, koje bi ušlo i u izbornu godinu, sa pravnog aspekta nije sporno.

"Ne možete spriječiti Skupštinu da donosi zakone kada god ona to hoće. Odbor nije tijelo koje uspostavlja nešto, nego predlaže", rekao je Šoć dodajući da će, "ako  dođe do dogovora Odbor Skupštini predložiti određena rješenja i intervencije u nizu zakona".

"Ja to ne bih smatrao nekim prekršajem", kaže Šoć uz ocjenu da će, pod uslovom da se dogovor postigne, "vjerovatno neće ni doći do izmjena ili će biti nekih malih izmjena zakona".

"To će samo izazvati novi krug međusobnih optužbi", zaključuje Šoć uz ocjenu da "produžavanje rada skraćivanjem rokova za primjenu, neće dobro uticati na uspostavljanje povjerenja u izborni proces.

"Jako je loše da se sada ulazi u nove izbore", rekao je Šoć primjećujući da "smo praktično već ušli u zadnju godinu mandata što se može smatrati periodom u kom se, kad god da se održe, izbori ne mogu smatrati vanrednim.

"Ulazak u proces bez uspostavljenih novih pravila, a da je počela primjena, neće dati pozitivan rezultat", zaključio je Šoć.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Dok DPS plaća i drži u Skupštinu ovakve-koji su se odrekli crnogorskog naroda i države da ga unište za interes i lični i naroda otrcana srpstva Srbije-ista su sorta.Bogate se pretapanjem crnogorstva u otrcano srpstvo Srbije.Pa da smo od istog roditelja-među nama stalno zjapi provalija od 5³ vjekova