13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Cetinje čvorište svih istorijskih događaja, neopravdano zapostavljeno

Politika

Comments 0

Abazović: Cetinje čvorište svih istorijskih događaja, neopravdano zapostavljeno

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je Dan Prijestonice Cetinje 13. novembar, ističući da je taj grad oduvijek bio čvorište svih događaja u istoriji Crne Gore, napominjujući da se danas malo računa vodi o toj činjenici i da je grad nopravdano zapostavljen u mnogim segmentima.

“Cetinje sa svojom istorijom svjedoči o značaju koji je imao za istoriju Crne Gore. Prijestonica male države koja je svojom bogatom kulturom, nasljeđem i istorijom nadmašila crnogorske prilike. Zato Cetinje predstavlja važno mjesto odakle se stvaraju nova nadahnuća za sve dobre događaje u Crnoj Gori”, naveo je on.

Kako je istakao, građani Crne Gore trebaju biti ponosni na slavnu storiju o malom prijestonom gradu na tlu Evrope koji je godinama odolijevao raznim porobljivačima i time što se, kako navodi, sa Cetinja uvijek vijorila zastava slobode i prkosa.

“Dan Prijestonice, 13. novembar je prilika da se na sve to podsjetimo i Prijestonici poželimo da vrati stari sjaj diplomatskog centra i grada u kojem se stvarala država Crna Gora i od kojeg je sve krećalo. Zadatak svih subjekata u društvu je da Cetinju vratimo makar dio sjaja koji ga je nekada krasio”, zaključio je Abazović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR