Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šefovi misija zemalja EU podržali produženje rada Odbora

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina

Šefovi misija zemalja EU podržali produženje rada Odbora

Šefovi misija država Evropske unije u Crnoj Gori podržali su produženje roka rada Odboru za izborne reforme, navodeći da očekuju da se u rad tog skupštinskog tijela u punom kapacitetu uključe sve političke strukture, saopšteno je iz Skupštine.

Iz Skupštine su kazali da se predsjednik Odbora za izborne reforme Branimir Gvozdenović susreo danas u Podgorici sa šefovima misija zemalja EU u Crnoj Gori, sa kojima je razgovarao o dosadašnjim rezultatima i planovima rada tog skupštinskog tijela i aktuelnostima u Skupštini.

Sagovornici su zaključili da bi uspjeh rada Odbora pozitivno uticao na dalju demokratizaciju društva i ukazali na potrebu rada tog skupštinskog tijela u punom kapacitetu.

"Šefovi misija zemalja EU pozdravili su produženje roka u kome Odbor treba da predloži reformska rješenja i naveli da očekuju da se u rad Odbora u punom kapacitetu uključe sve političke strukture i ulože dodatne napore da se dođe do usaglašenih rješenja, a koja bi bila na liniji preporuka OEBS-ODIHR-a i u skladu sa preporukama iz izvještaja Evropske komisije", navodi se u saopštenju.

Gvozdenović je kazao da je Crna Gora značajno unaprijedila izborno zakonodavstvo i dobila pozitivne ocjene OEBS-a u vezi sa sprovedenim izborima u prethodnom periodu.

Ostavi komentar

0/300