13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević: Zaprepašćen sam premijerovom izjavom da nije čitao izvještaj EK

Politika

Comments 3

Pavićević: Zaprepašćen sam premijerovom izjavom da nije čitao izvještaj EK

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je danas da je zaprepašćen izjavom predsjednika Vlade Duška Markovića da nije čitao izvještaj Evropske komisije, odnosno Radni dokument EK o stanju u poglavljima 23 i 24. 

“Nezamislivo mi je da najviši zvaničnici bilo koje države koja je u procesu pristupanja Evropskoj uniji nemaju punu informaciju o sadržini svih važnih dokumenata EK.

Poznato je da prije  zvaničnog objavljivanja teče konsultativni proces i to što predsjednik Vlade Crne Gore nema uvid u dokument prije zvaničnog objavljivanja ukazuje ili na to da oni koji rade na ovom procesu u ime Vlade nijesu dovoljno posvećeni ili da samoj Vladi evropske integracije zapravo nijesu suštinski visoko na listi političkih prioriteta”, izjavio je Pavićević.

On je rekao da pristupanje Crne Gore treba da bude prioritet broj 1 i spoljne i unutrašnje politike naše države.

“Dodatno mi je nerazumljivo kako premijer ocjenjuje da je “izvještaj gerealno pozitivan” i “da bilježi ozbiljne napretke u procesu pregovora” ako i sam priznaje da ga nije pročitao.

Takva izjava je krajnje neodgovorna, a posebno imajući u vidu da su mediji detaljno izvjestili o tom dokumentu i poredeći te medijske navode sa prošlogodišnjim takvim dokumentom ja nisam uspio da vidim konstataciju napredaka o kojima tako paušalno govori premijer”, naglasio je Pavićević.

“Razvlašćivanje DPS je prioritet crnogorske opozicije, a prioritet buduće reformske vlade Crne Gore treba da bude ubrzanje pristupanja Evropskoj uniji i zaokruživanje tog procesa do 2025. godine. Predsjednik Vlade nam je danas poručio da DPS nema kapacitet da obavi taj posao. Zato je razvlašćivanje DPS-a pitanje nužnosti. Crnogorski građanin želi budućnost u Evropi, a ne na evropskoj periferiji”, rekao je Pavićević.

Pavićević je izjavio da evropski put Crne Gore nije blokiran, ali da jeste usporen do te mjere da građanima djeluje kao da je blokiran.

“Ne može se naprijed sa Vladom koja bilježi stagnaciju ili nazadovanje u pravosuđu, kao jednom od stubova svakog zdravog društva, zatim u polju medijskih sloboda ili borbi protiv korupcije i kriminala. Na žalost, imamo posla sa neevropskom Vladom i promjena vlasti je nužna ukoliko želimo napredovanje i kvalitetnije uslove života za crnogorske građane”, zaključio je Pavićević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Lažna Crnogorska, sluga Demokrata

Naravno, Pavićević mora sada još i više da pomaže Bečiću, kako bi zaradio mjesto na poslaničkoj listi Demokrata. Izjava premijera Markovića nije sporna, jer postoji i način i običaj da se zna za najvažnije formulacije iz izvještaja, jer vam se to javi, a da ne pročitate cijeli tekst.

Đoko Orlandić

A ja sam zaprepašćen, čak zabezeknutt, da iko prenosi id.. izjave ovog "trojanskog ...."