11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić: Očekujem dvotrećinsku podršku iako smo odbili tehničku vladu

Politika

Comments 0

Sekulić: Očekujem dvotrećinsku podršku iako smo odbili tehničku vladu

Izvor: Pobjeda

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Vjerujem da ćemo imati dvotrećinsku većinu za usvajanje izbornog zakona, bez obzira na to što zahtjev za formiranje tehničke vlade nije prihvaćen, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

"Vjerujem da su i naše kolege iz opozicije, koje su insistirale na tom zahtjevu, svjesne da je on nerealan", poručio je Sekulić.

POBJEDA: Produžen je rok za rad Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva do 18. decembra. Da li je to realan rok? Može li se završiti reforma svih zakona do tada?

SEKULIĆ: U dosadašnji rad ovog odbora uloženo je puno vremena i energije i prije dolaska kolega iz Demokratske Crne Gore. Optimista sam i vjerujem da ćemo ovaj zahtjevni posao dovesti do kraja.

POBJEDA: Demokrate su poručile da ne podržavaju produženje roka i da je to opstrukcija od DPS-a. Kako to komentarišete, kao i činjenicu da su izmjenu Odluke podržala dva opoziciona poslanika?

SEKULIĆ: Tačno je da je inicijativa za produženje roka rada Odbora došla od opozicionih poslanika. Činjenica da su Demokrate bile protiv roka samo ide u prilog tezi da ni oni sami ne vjeruju u kvalitet zakonskih rješenja koje predlažu.

POBJEDA: Jeste li zadovoljni dinamikom i kvalitetom rada radnih odbora?

SEKULIĆ: Sada ne vodim nijedan odbor, a ranije sam radio na zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i medijskim zakonima. Svi ovi zakoni su u finalnoj fazi.

POBJEDA: Vjerujete li u iskrenu namjeru opozicije koja učestvuje u radu Odbora da se reforma izbornih zakona dovede do kraja?

SEKULIĆ: Vjerujem u dobru namjeru svih kolega, iako sam, iskreno, očekivao da predlože kvalitetnija i modernija zakonska rješenja.

POBJEDA: Mislite li da bi trebalo uključiti konsultante iz međunarodnih organizacija, što predlažu pojedini pridruženi članovi?

SEKULIĆ: Ekspertske analize dijela zakonskih rješenja od stručnih lica iz OEBS-a i Savjeta Evrope su u toku. Vjerujem da nikome nije u interesu da usvajamo zakone koji nijesu u skladu sa dobrom evropskom praksom.

POBJEDA: Kakva je saradnja u Odboru sa npredstavnicima nevladinih organizacija i akademske zajednice?

SEKULIĆ: Iskreno, i predstavnici nevladinih organizacija i akademske zajednice zaista su dali veliki doprinos u dosadašnjem radu. Vjerujem da će tako biti i u narednih mjesec. Njihovo iskustvo i znanje, pa i drugačiji pogled na neka zakonska rješenja, bili su odlučujući u kreiranju pravnih normi koje čuvaju prava građana u samom izbornom procesu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR