10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović u Briselu: Ojačati kapacitete NATO saveznica u vezi sa hibridnim prijetnjama

Politika

Comments 0

Darmanović u Briselu: Ojačati kapacitete NATO saveznica u vezi sa hibridnim prijetnjama

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je danas u Briselu na sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO.

Tom prilikom, kako je saopšteno, ministri su razmijenili mišljenja o najvažnijim pitanjima za evroatlantsku bezbjednost, u sklopu priprema za NATO samit koji se održava 3-4. decembra u Londonu. Tokom radne sesije, bilo je riječi o politici projektovanja stabilnosti, situaciji na Crnom moru, Mediteranu i Baltičkom moru, kao i borbi protiv terorizma.

Darmanović je predstavio poziciju Crne Gore u vezi s aktuelnim pitanjima od značaja za funkcionisanje NATO i bezbjednost sjevernoatlantskog prostora i šire.

Kako je navedeno u saopštenju, on je potvrdio je punu podršku ključnim politikama NATO - odvraćanja i odbrane, kao i projektovanja stabilnosti kroz ucesce crnogorskih vojnika u misijama i operacijama Alijanse.

Šef crnogorske diplomatije je ukazao i na značaj podizanja svijesti u vezi sa hibridnim prijetnjama i potrebu jačanja kapaciteta saveznica i partnera.

''Ministar Darmanović je istakao i posvećenost Crne Gore politici projektovanja stabilnosti južnih partnera i suprotstavljanju izazovima koji dolaze s juga. Na toj liniji, ukazao je na doprinos koji Crna Gora daje kroz povjerilačke fondove za izgradnju njihovih odbrambenih kapaciteta, ali i kroz privrženost projektovanju stabilnosti Alijanse van sopstvenih granica, kao i na porast broja naših predstavnika u misijama NATO-a''- navedeno je u saopštenju.

Na marginama sastanka, Darmanović je razgovarao sa šeficom diplomatije Norveške Ine Eriksen Soreide i ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR