18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

29.09.

21° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti: Ne damo da otimaju bilo šta

Politika

Comments 5

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Demokrate o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti: Ne damo da otimaju bilo šta

Demokrate su saopštile kako DPS prijedlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti, pale vatru od čijeg plamena očekuju toplinu u svojim foteljama. 

"Draga braćo islamske vjeroispovijesti, dragi pravoslavci, katolici, vjernici, ateisti, građani Crne Gore, dužni smo da čuvamo mir, sklad i suživot svakog od nas i svih nas zajedno, ma koje vjere ili nacije bili. Samo je to garancija našeg razvoja i garancija naše budućnosti. To je ujedno zalog za bolji i ljepši život naše djece i generacija koje dolaze", poručuju u saopštenju.

Kažu kako čuvajući Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, se čuva Husein Pašina džamija u Pljevljima.

"Čuvajući Hram Svetog Vladimira u Baru, čuvamo Osmanagića džamiju u Podgorici, čuvajući Manastir Ostrog u Danilovgradu, čuvamo Hadži Ismailovu džamiju u Nikšiću, čuvajući manastir Moraču u Kolašinu, čuvamo katedralu Svetog Tripuna u Kotoru, čuvajući objekte svih konfesija i svih naroda, čuvamo i sami sebe. Čuvajmo jedni druge, bez obzira na vjeru ili naciju. Braća smo bili, braća moramo ostati.

Poručuju da je država dužna da se dogovori sa svima.

"A zakon mora biti proizvod saglasja sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori. Onaj zakon koji nije prihvatljiv za jednu crkvu ili vjersku zajednicu, nije prihvatljiv ni za mene kao Muslimana, ni za Albina kao Bošnjaka, ni za Vladimira kao Srbina, ni za Vilsona kao katolika, ni za Zdenku kao Crnogorku, niti za sve nas u Demokratskoj Crnoj Gori, a ima nas svih vjera i svih nacija. Ne damo da otimaju bilo šta i bilo kome, jer ako to dozvolimo, danas će oteti njima, a sjutra nama", poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

Demagog, i opet demagog.Koliko god se trudio ovaj plagijator da sebe pokaze kao nekog koji vodi racuna o bilo cemu - sve se svodi na populizam i demagogiju. Da je bar procitao zakon pa hajd, ovako navikao na prepisivanje i praznu pricu.Blagos njegovim pristalicama za njega.

Zoran

Ko kome otima,šta ti znaš,porasti Joe malo.Vraćamo oteto,i ti si mi neki demokrata,plagijatu jedan.Ti misle,i slični tebi,da smo mi ,obični građani baš toliko neznaveni,pa da nam ti i slični tebi sole pamet....

mr

Progovorilo je iz njega ono što pokušava da sakrije od kako je napustio SNP, i "prodaje" se za građanski orijentisanog političara. Neđe to ide uspješno, neđe ne treba ni da se trudi, jer isto misle (Pavicevic-Crnogorska), a u nadi sam da je najčešće, "pročitana knjiga".