14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
RP: Jedinstvo partije nikad nije bilo dovedeno u pitanje

Izvor: Foto: Facebook

Politika

Comments 0

RP: Jedinstvo partije nikad nije bilo dovedeno u pitanje

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Radnička partija mora postojati jer je potrebna i Crnoj Gori i narodu, saopšteno je na konferenciji za novinare i poručeno da jedinstvo stranke nije nikada dovedeno u pitanje. 

Novi predsjednik RP Maksim Vučinić rekao je da borba nedavno preminulog lidera stranke Janka Vučinića, ne samo što ne smije biti zaboravljena, već mora biti nastavljena uz jedinstvo koje je sačuvano u partiji.

Maksim Vujačič, je za predsjednika RP izabran jednoglasnom odlukom na Vanrednoj skupštini 1. decembra u Nikšiću.

Vučinić je rekao da je odlučio da "uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca, u duhu časnog i hrabrog života njegovog oca Janka i njegove podnesene žrtve, nastavi put na kome je smrt zaustavila lidera RP". 

"RP kao uspješna tekovina jednog pravednog puta mora ostati dosljedna tome, polazeći od činjenice da je jedina iskrena ljevičarska partija koja baštini ideje izvorne socijaldemokratije, partija socijalne pravde koja se zalaže za državu vladavine prava", rekao je Vučinić.

Rukovodstvo i članstvo RP, kako je naveo Vučinić će, slijedeći ideološko opredjeljenje partije i prepoznajući i "dijeleći tešku socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, sve svoje resurse i raspoložive snage usmjeriti da kroz rušenje odnarođenog režima ostvari svoj osnovni politički cilj, slobodnog i zadovljnog radnika".

"Uzimajući sve neizbrisive i pečatne tragove u vidu djela koja krase kratko vrijeme postojanja partije svima je jasno da RP mora postojati jer je potrebna i Crnoj Gori i narodu Crne Gore", ocijenio je Vučinić.

Upitan da li će RP podržati dio opozicije predvođen Demokratama u Odboru za izborno zakonodavstvo ili proteste kao opciju koju predlaže Demokratski front Vučinić je odgovorio da će bezuslovno podržati "svaku antirežimsku akciju".

"Tvrdim da se RP zalaže za jedinstvo opozicije i to prepoznajemo kao jedinu mogućnost u ovom trenutku da se napokon uradi nešto. Protesti uvijek dolaze u obzir", rekao je Vučinić.

U RP će čuvati i jedinstvo u svojim redovima, koje ni u jednom trenutku nije došlo u pitanje, nakon Jankove smrti, kazao je Vučinić odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Željka Savković biti i dalje potpredsjednica.

"Na Skupštini sam izabrao dva svoja saradnika, odnosno dva potpredsjednika partije, Aleksandra Roganovića i Radisava Jaukovića. Željka je član predsjedništva RP, a po Statutu imam pravo da kasnije proširim taj uži krug saradnika", rekao je Vučinić.

On je najavio da ih očekuje buran period i izborna godina u kojoj će imati veliku odgovornost i prema građanima i dosadašnjem angažmanu njegovog oca, jer će uslijediti širenje partije, što će usloviti i dopunjavanje sadašnjeg broja rukovodstva.

Na pitanje koje će nove poteze preduzeti, Vučinić je odgovorio da je opšti trend u svijetu forsiranje mladih ljudi i da će i oni ostvarivati i tako ciljeve RP. 

Savković je potvrdila da jedistvo RP nije nikada dovedeno u pitanje i navela da su uvijek u dosadašnjem radu sa Jankom Vučinićem željeli da što više mladih dođe u RP i počne da se bori za prava pojedinca, svakog građanina u Crnoj Gori, jer "nepobitna je činjenica da radnik u proizvodnji radi sa platom od 300 do 350 EUR".

"Molimo svako dijete čiji otac donosi toliku platu u svoju kuću da se pridruži Radničkoj partiji, da se zajedno borimo za radnička prava. Maksim Vučinić ima moju apsolutnu podršku i srećna sam što je na čelo jedne partije došao mlad čovjek koji će, vjerujem, sa svojim radom učiniti da se omladina u Crnoj Gori konačno probudi i sa jasnim stavom počne da se bori za svoja prava", rekla je Savković.

Ona je iskazala bezrezervnu podršku Maksimu Vučiniću i rekla da vjeruje da će učiniti sve da se jedinstvo u RP održi na nivou, koji je, "sa ponosom mogu reći, njegov otac ostavio iza sebe".

U Programu RP, navedeno je da će, sva slobodnomisleća omladina i studenti kao reprezentativna grupa imati njihovu punu podršku i zastupništvo za poboljšanje i unapređenje svog nezavidnog statusa, kako u obrazovanju i na Univezitetu, tako i na društveno-političkom planu.

Akcenat će, kako je ukazano, biće stavljen na zapošljavanje, a Radnička partija biće i dalje utočište za sve obespravljene građane, podrška i zamajac svakoj naprednoj politici.

"Na tim osnovama gradićemo partiju koja će ubrzo biti toliko velika da će svojim integritetom garantovati život dostojan civilizacije 21 vijeka svim građanima Crne Gore", navedeno je u Programu, koji je predočio Vučinić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR