16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate napustile sjednicu zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti: Nikolić: Kakve Odbor i Zakon imaju veze

Politika

Comments 1

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Demokrate napustile sjednicu zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti: Nikolić: Kakve Odbor i Zakon imaju veze

Demokrate su na sjednici Odbora potvrdile ono šti su saopštenjem najavili danas – neće učestvovati u radu Odbora za izbornu reformu ukoliko Vlada ne povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Momo Koprivica je kazao da DPS, umjesto da predlaže zakonska rješenja za izbore, oni predlažu Zakon o slobodi vjeroispovjesti i izazivaju nove mržnje.

“To nije dobra poruka za ovaj Odbor i to je opstrukcija. Demokrate neće učestovati u radu Odbora dok se ne povuče Predlog Zakona o vjeroispovjesti, istakao je Koprivica i pozvao “sve tri vjere na mir”.

Demokrate su nakon toga napustile sjednicu.

Andrija Nikolić iz DPS-a kaže da se ovdje postavlja pitanje: da li mi razgovaramo jezikom ultimatuma? “Kakve veze ima Zakon o slobodi vjeroispovjesti sa ovim ovdje? Demokrate su imale formiranu svijest da nisu konkurentni DPS-u i uvijek su imali alibi... bio je samo trenutak da saznamo koji će to alibi biti”, kazao je Nikolić. "Ovo je bila njihova medijska pozornica", dodao je on.

"Na ovakav način prekinuti rad, na korak od dogovora, govori o namjeri Demokrata od samog početka", vjeruje Marta Šćepanović iz DPS-a

Predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović kazao je da je tokom sjednica bilo raznih uslovljavanja. 

“DPS je pokazala toleranciju”, dodao je Gvozdenović.

Prije no što su napustili sjednicu, Momo Koprivica je istakao da su koordinatori radnih grupa iz opozicije završili svoj posao i time pokazali da žele da se dođe do novih, boljih rješenja.

“Predložili smo 200 rješenja što je dokaz da smo zainteresovani za izborne refome”, dodao je Koprivica i naglasio da su posao devet dana prije isteka roka.

"Ozbiljan progres je napravljen", smatra Gvozdenović.

Sad je jasno da posao neće biti završen na vrijeme, kazao je potpredsjednik Odbora Genci Nimanbegu.

“Poraz je ako u Crnoj Gori nemamo politički dijalog, nema sada ni pobijeđenih ni poraženih. Pozivam da se svi vratimo dijalogu”, kazao je Nimanbegu.

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović kaže da je razočaran raspletom.

“Ostaviću trunku nade da ćemo uspjeti da ovo prevaziđemo, nađemo rješenje. Ipak sam danas malo veći pesmista nego optimista. Ne postoji nijedan zakonski akt koji je važniji od izbornog zakonodavstva. To nije ni Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Vlast je bila upoznata sa činjenicom da bi stavljanje takvog predloga na dnevni red moglo da dovede do ovog što se desilo na Odboru danas”, kazao je Rudović.

“Ako zaista želite dogovor, pokažite to i da stvorimo atmosferu da nastavimo rad”, naveo je Rudović ne želeći da komentariše Predlog Zakona o slobodi vjeroispovjesti koji, kako je istakao, može da bude na dnevnom redu u januaru, februaru...

Nema rezultata ako nema dogovora, ističe Ranko Krivokapić, poslanik SDP-a. "I nećete sporazumom B-G, Bečić-Gvozdenović, riješiti nedostatak parlamenta. Morate imati parlament da bi sporazum mogao da funkcioniše", smatra krivokapić.

Boris Mugoša iz Socijaldemokrata kaže da su građani taoci poliitčkog licemjerstva. SD je, navodi, uvijek za dijalog, nikad za ucjene, ističe Mugoša.

"Nevjerovatno je da smo došli u situaciju da o dnevnom redu Skupštine odlučuje partija koja bojkotuju Skupštini a da u tome imaju podršku određenih poslanika koji dolaze na posao", dodao je Mugoša.

Na posletku, o izbornim zakonima se nije raspravljalo jer nije bilo kvoruma a sjednica je odgođena na neodređeno.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Zalegli u debelu ladovinu, sa debelom apanažom, koju ova ojađena vlast nema petlje da im ukine, smišljaju po cio dan, zajedno sa Oravom, kako da ovaj narod zabavljaju o jadu! Pihhhhhh....