3 °

max 8 ° / min 2 °

Petak

15.01.

8° / 2°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolić: Sada je jasno ko bježi od poštenih izbora

Izvor: Dženan Kolić

Politika

Comments 2

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kolić: Sada je jasno ko bježi od poštenih izbora

Namjera DPS-a da stvori atmosferu tenzija, podjela i svađa među građanima kako bi pobjegao od sveobuhvatnih izbornih reformi i rješenja Demokrata, Demosa i Neđeljka Rudovića, danas je potpuno ogoljena poručuje poslanik DCG Dženan Kolić. 

"Uzalud su pokušaji poslanika Nikolića da prebacuje loptu odgovornosti u dvorište opozicije, ako su svi građani i međunarodna zajednica mogli vidjeti završni čin opstrukcije izbornih reformi u režiji DPS-a.

Ne opstruira proces onaj ko je predložio 16 zakonskih projekata, već onaj ko nije predložio niti jedan. Ne može onaj ko nema niti jedno rješenje, optuživati za opstrukciju one koji su predložili 200 rješenja. Zar je opstrukcija to što je opozicija završila kompletan posao u svim radnim odborima kojima koordinira, za razliku od radnih odbora kojima koordinira DPS-a, a čiji su rezultati čista nula.

Pokažite nam jedno jedino rješenje koje ste zvanično zaveli i potpisali? Nemate niti jedno, jer vam je cilj opstrukcija", navodi on. 

Sposobni ste samo da manipulišete i izazivate podjele, poručuje Kolić dalje u saopštenju. 

"Prvo ste pokušali sa neustavnim odlukama Univerziteta Crne Gore, koje je oborio Ustavni sud. Potom ste angažovali kvazi analitičare. Zatim ste naredili i motivisali vaše lokalne funkcionere da fizički napadaju funkcionere Demokrata. A, onda ste suprotno Odluci o obrazovanju Odbora na sjednici Vlade usvojili prijedlog seta medijskih zakona i time pesnicom udarili po sred stola Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Kada vam je sve palo u vodu, opredjelili ste se da opet izvučete Zakon o slobodi vjeroispovjesti i tako pobjegnete sa ivice ambisa do koje smo vas satjerali. Vi ne želite reforme izbornih zakona već reforme svađa, podjela i tenzija. Vi nećete da se priča o fantom biračima, bb adresama, ucjenama i pritiscima, već hoćete da svađate braću, komšije i prijatelje.

Hoćete da posijete sjeme razdora među braćom, da narušite mir i suživot pripadnika svih vjera i svih nacija. Hoćete da manipulišete vjerama, svetinjama i osjećanjima. Hoćete da ljubav zamijenite mržnjom, a toleranciju netrpeljivošću. Hoćete da posvađate pravoslavce sa katolicima, katolike sa muslimanima, Crnogorce sa Srbima, Albance sa Bošnjacima, Hrvate sa Crnogorcima…kako bi okrenuli još jedan nacionalističko-šovinistički krug, koji se po pravilu uvijek završi trpanjem miliona u vaše tajkunske i mafijaške džepove.

Vi ste gospodo ideološki krpelji, koji zajedno sa vašim trodecenijskim pomagačima trujete i sijete zlu krv među građanima koji su vjekovima živjeli u miru i slozi na ovim prostorima. Tako jedni udaraju na Srbe, a drugi na muslimane, udjeljujući im najpogrdnije “epitete” od kojih se gnuša svaki čestiti građanin Crne Gore.

Želite da radi zaštite svojih fotelja, ugrozite budućnost generacija koje dolaze, da otmete sadašnjost i natjerate mlade da napuste zemlju, da odu sa svojih ognjišta i od svojih porodica, a da vi nastavite sa otimanjem resursa i rasprodajom Crne Gore, koju su nam đedovi u amanet ostavili", naveo je Kolić i poručio "da će braniti sve vjere i sve nacije, svaku crkvu i svaku džamiju i svaku katedralu u Crnoj Gori".

"Onako kako branimo sami sebe, jer braneći druge od vas branimo čojstvo i junaštvo svih naroda sa ovih prostora. 

Obećali smo građanima na početku procesa, da ćemo DPS izvesti na čistac. I sada je jasno i građanima i međunarodnoj zajednici ko bježi od poštenih izbora, a ko se iskreno zalaže za prvu fer izbornu utakmicu u istoriji Crne Gore", zaključuje on. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Jel ovaj "gospodin"misli da građani,oni, koji vole svoju CRNU GORU,ne vide ko su "demokrate",da pokušavaju da unište sve što je CRNOGORSKO,e malo o k....

Objektivno

Koliko ljutine i mrznje kod mladog covjeka. Ambicija koja rusi sve pred sobom pa bi i drzavu da srusi.