7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Dženane, vrati se dok nije kasno"

Politika

Comments 1

"Dženane, vrati se dok nije kasno"

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Zabrinuti smo za Dženana, kao sugrađanina, komšiju, druga i bivšeg kolegu kojem želimo svijetlu budućnost. Razumijemo da se ne snalazi najbolje "tamo daleko", gdje mu je sve što ga okružuje nepoznato, mada je svakome normalnome dobro poznato, saopšteno je iz Savjeta mladih DPS-a Bijelo Polje.

"Ali kad je već odabrao da bude "tamo", maštanje o Crnoj Gori će ga samo gorko razočarati kad shvati da oni koji ga okružuju, njegovu lijepu domovinu - ne priznaju. Ne samo da je ne priznaju, već predano rade na njenom poništenju.

Znamo da je Dženan sklon da često pomisli kako se gusjenica pretvori u leptira, ali bi ipak morao znati da nacionalisti nikad neće postati demokrate. Štaviše, pretvoriće se u ekstremiste kad kucne čas da zbace čaure koje ih u tome sputavaju. "Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada", a oko Dženana su vukovi, u jagnjećoj koži. Nasljednici "sedmobataljonaca", militantnih, klerikalnih nacionalista, koji glume da su pali s Marsa pa se ne sjećaju ni kojem se Bogu mole. Dok ih vladike na to ne podsjete.

Zavarali su ga crvenim kravatama koje bi trebalo da podsjećaju na marame Titovih pionira, oni koji u duši preziru antifašizam, a bratstvu i jedinstvu se podsmijevaju u svakoj prilici, posebno kroz parodična saopštenja koja poturaju Dženanu da potpiše. Ne treba da ga iznenađuju podvale onih koji podjele zovu pobjede jer ti nikome dobro ne misle, pa ni onome koji im često posluži kao "jagnjeća koža".

Vjerujemo da će Dženan znati, kao naš Bošnjak i Bjelopoljac, da mudro procijeni da li su ovi "njegovi" iz parohije Nikoljac prešli granicu prizivajući nam onomad "krvave badnjake". I da će shvatiti da nikad nije kasno da se vrati svome jatu i da za sobom ostavi sve one koji ovih dana pokušavaju da manipulišu manjinskim narodima u Crnoj Gori. Nadamo se da im neće dozvoliti da na kraju njegovom političkom žrtvom okajaju sopstvene grijehe", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nanne

Zalutao decko, pogubio se...Da ako se dozove