16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS osuđuje prijetnje upućene Vuksanoviću

Politika

Comments 1

BS osuđuje prijetnje upućene Vuksanoviću

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje govor mržnje i prijetnje koje su upućene poslaniku HGI Adrijanu Vuksanoviću.

“Kada se prijeti političkom predstavniku koji dolazi iz grupe manjinskih naroda, onda se ugroženima osjećaju i pripadnici drugih manjinskih naroda. Stoga, pozivamo nadležne organe da što hitnije reaguju na direktne prijetnje upućene poslaniku Vuksanoviću, pronađu počinioca, privedu ga licu pravde i na taj način pokažu da u građanskoj Crnoj Gori nema mjesta govoru mržnje".

Pozivaju i političke partije, koje su, kako navode u prethodnom periodu bile sklone etiketiranju političkih predstavnika iz redova manjinskih naroda, da to više ne čine, jer na taj način, poručuju samo doprinose atmosferi širenja mržnje prema manjinskim narodima u Crnoj Gori.

"U današnjoj Crnoj Gori, koja je građanska, multietnička i Crna Gora svih građana, nedopustivo je da se poslaniku HGI prijeti samo zato što je Hrvat. Vjerujemo da je vrijeme  zastrašivanja manjina, iza nas i da oni koji pokušavaju da nas vrate u taj period neće uspjeti, jer njihov koncept ne prihvata moderna i građanska Crna Gora”, saopšteno je iz BS.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, podsjećamo primio je preko društvene mreže Facebook prijeteće poruke.

Naime, u porukama Vuksanoviću, korisnik potpisan kao Nikola Peraš mu poručuje "Pripazi se Adrijane" uz fotografiju Novaka Đokovića i četničku pjesmu "Na sred gore Romanije".

Kako Vuksanović kaže u izjavi za Antenu M, to nije prvi put da mu stižu prijetnje, ali je sada riješio da ih prijavi i javnost obavijesti o tome. 

"Prijavio sam nadležnim organima prijetnju koju sam dobio. Ovo nije prvi put da se suočavam s ovakvim pojavama, samo što ih do sada nisam medijski eksponirao. Kako je od pojedinih društvenih subjekata stvoren pogodan ambijent za ispoljavanjem ovakve vrste 'junaštva', smatrao sam da je potrebno pored pružanja informacije nadležnim institucijama, obavjestiti i javnost''- kazao je Vuksanović za Antenu M.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR