22 °

max 22 ° / min 8 °

Četvrtak

09.04.

22° / 8°

Petak

10.04.

24° / 10°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 14°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 12°

Srijeda

15.04.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović se susreo sa Piculom: EP snažno podržava proces proširenja EU

Politika

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Brajović se susreo sa Piculom: EP snažno podržava proces proširenja EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, zajedno sa potpredsjednicima Skupštine Branimirom Gvozdenovićem i Gencijem Nimanbeguom, razgovarao je danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru poslanikom Toninom Piculom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo izborom poslanika Picule za izvjestioca, imajući u vidu njegovo bogato političko iskustvo i odlično poznavanje prilika u našoj zemlji i regionu. Predsjednik je istakao i značaj trenutnog predsjedavanja Hrvatske Savjetom Unije, koja je u svoje prioritete uvrstila politiku proširenja s namjerom unošenja nove dinamike i jasnog definisanja ovog procesa. Posebno je naglasio da Skupština Crne Gore prepoznaje i poštuje aktivni angažman Evropskog parlamenta, koji traži od evropskih institucija i država članica da se proces proširenja ne smije usporiti. Tome ide u prilog i inicijativa predsjednika Evropskog parlamenta Sasolija da sljedeće nedjelje u Briselu organizuje Samit sa predsjednicima parlamenata država Zapadnog Balkana", naodi se u saopštenju.

Izvjestilac Tonino Picula je, kako navode, dodao da Crna Gora i zemlje regiona u Evropskom parlamentu, a i predsjedniku Sasoliju, imaju snažnog partnera koji insistira da se proces proširenja Unije nastavi, kao najučinkovitiji instrument njene vanjske politike, poštujući individualni napredak svake zemlje.

"Poslanik Picula je optimista da Crna Gora neće biti diskriminisana u novim okolnostima, jer je već daleko odmakla u procesu reformi. Dodao je da i Evropski parlament očekuje da će novi pristup u pregovaračkom procesu biti stabilan, predvidljiv i kredibilan, te da neće zavisiti od unutrašnjih pitanja zemalja članica", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR