11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Nemam ništa protiv da razgovaram sa svima, pa i sa premijerom

Politika

Comments 6

Abazović: Nemam ništa protiv da razgovaram sa svima, pa i sa premijerom

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović odgovorio je premijeru Dušku Markoviću na poziv na dijalog. Kaže kako su teme iz evrospke agende posebno važne za URA i da im je drago da je Vlada, kako kažu, makar deklarativno došla na njihovo polje interesovanja.

"URA je partija koja nikada nije izbjegavala dijalog i spremni smo da o svakom pitanju otvoreno razgovaramo sa svim čimbenicima javnog života. Naši stavovi su jasni i nedvosmisleni, a lično nemam nikakav problem da premijeru Markoviću u lice kažem sve što mislim o njemu, politici njegove Vlade i DPS-a koja nas je dovela u ovu nezavidnu situaciju, ali i da predstavim pojedina rješenja”, istakao je Abazović.

Kaže kako smatra da Vlada Duška Markovića nema legitimitet, a ni kredibilitet da vodi ozbiljan dijalog, već predlažu da to bude EU.

“Kako god, nikakav nije problem da u direktnom razgovoru sa Markovićem i drugim akterima javnog života, bilo na TV-u, okruglom stolu ili nekom panelu, to i ponovimo. Premijer konkretno mora da odluči da li u ovom kritičnom momentu za državu, ima snage da se distancira od dosadašnje politike korupcije i podjela, ili će i dalje da uživa u ulozi zamjenika predsjednika organizovane kriminalne grupe. Ako je spreman da se makar i djelimično distancira od trule politike svoga predsjednika partije onda to mora pokazati odmah i konkretno. U suprotnom u ovom navodnom dijalogu, najviše će izgubiti on lično, a vjerujem da dobro zna da u premijerskoj fotelji broji posljednje dane, te da mu još po koja javna blamaža nije potrebna”, poručuje Abazović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

URA -si su marionete polakomljenog tajkunstva koje je izgubilo mjeru i postalo zavsnik pohlepe i moci .

KK

Druze, ovi hoce da nas vrate u srednji vijek izazovu rat ,uniste drzavu i pripoje je Srbiji. Ako misliš da je to OK onda u redu.

Mojsije

Tvoja zelja da sa svima razgovaras je nebitna.Uticaj ostataka tvoje partije i tvoj lican je nebitan za aktuelnu situaciju u Crnoj Gori.