14 °

max 17 ° / min 12 °

Nedjelja

05.04.

17° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

23° / 7°

Subota

11.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lekić: Dodik govori što Vučić suflira

Izvor: Foto: Screenshot Youtube N1

Politika

Comments 2

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Lekić: Dodik govori što Vučić suflira

Poznati beogradski novinar Slaviša Lekić smatra da je Milorad Dodik samo instrument u rukama Aleksandra Vučića i da predsjednik Srbije potpuno kontroliše i njega i lidere prosrpke opozicije u Crnoj Gori.

„Milorad Dodik, po uobičajenoj praksi, destabilizuje Bosnu i Hercegovinu, kao što je uobičajeno da Aleksandar Vučić sebi daje ulogu onoga koji gasi požar“, kaže Lekić za Antenu M.

"Gafom za dnevnu upotrebu" smatra izjavu bivšeg predsjednika Republike Srpske i aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da će od danas blokirati rad Predsjedništva BiH i da na proljeće naredne godine, Bosne i Hercegovine neće ni biti ako se, kako je rekao, zemlja ne vrati na dejtonske pozicije.

„Aleksandar Vučić kontroliše Milorada Dodika, crnogorske opozicionare iz prosrpskih partija“, kaže Lekić i podsjeća da je prije nekoliko godina, tokom aneksije Krima, Dodik planirao secesiju Republike Srpske, što je Vučić stopirao jednim telefonskim pozivom.

„Milorad Dodik je u Vučićevim „šapama“ i ono što Vučić odluči, to će biti sprovedeno i tu nema nikakve „igranke“, tako da će i ovaj Dodikov gaf poslužiti za dnevnu upotrebu“, rekao je Lekić.

Slaviša Lekić se osvrnuo i na Dodikovu izjavu da će najavljeni sastanak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona, iskoristiti da mu kaže da su Srbi, navodno, napadnuti u svim zemljama regiona.

Odnos dva srpska, prekodrinska političara, Lekić vidi kao odnos trbuhozborca i drvene lutke.

„Dodik će govoriti ono što mu Vučić prethodno proslijedi“, tvrdi Lekić koji smatra da „Vučić manipuliše najbližim saradnicima i „svojim ljudima“ iz regiona, dežurnim Srbima, „poštenim Albancima i muslimanima“, kao što je to nekada radio Milošević.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je sastanak sa predstavnicima Srba iz regiona na koji su pozvani: predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac i predstavnici prosrpske opozicije iz Crne Gore, zakazao za subotu, 15. februara. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Petar Prvi

Ako je ovo istina što Lekić kaže a jeste, nema nam spasa, već da bežimo svi na zapad. Nato nas je prodao, čak je i Tramp rekao da neće ratovati zbog Crne Gore.

KK

Ne mogu da vjerujem da u jednoj evropskoj, medjunarodno priznatoj, nezavisnoj i suverenoj državi , clanici UN, NATO, OEBS.. popovi iz Foče, Sokoca, Bileće, Šapca i Leposavića Vladi komanduju šta treba a šta ne treba da radi u svojoj državi ? Isti ti koji su mutili vodu u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu