11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tradicionalno prijateljstvo CG i Bugarske odlična platforma za unapređenje saradnje

Izvor: Foto: Ministarstvo odbrane

Politika

Comments 0

Tradicionalno prijateljstvo CG i Bugarske odlična platforma za unapređenje saradnje

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa ambasadorkom Bugarske Meglenom Plugčijevom Aleksandrovom i novoimenovanim izaslanikom odbrane te zemlje, pukovnikom Momčilom Ivanovim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je čestitao pukovniku Ivanovom na novoj dužnosti i poželio uspješan mandat u narednom periodu.

"Istakao je prijateljske odnose između ministarstava odbrane dvije zemlje, koji su ostvareni u proteklim godinama i poručio da predstavljaju odličnu platformu za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

Ministar je informisao pukovnika o aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, apostrofirao posvećenost Crne Gore očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, kroz aktivnu promociju NATO politike „otvorenih vrata“ i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Pukovnik Ivanov istakao je posvećenost odbrambenoj saradnji između dva ministarstva, kao i potrebu razmjene najbitnijih praksi u cilju jačanja nacionalnih odbrambenih sistema dvije zemlje. Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija, te naglasio ključnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR