14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević: Građanska, multietnička i multikonfesionalna CG kapitalno dostignuće našeg društva

Politika

Comments 0

Konjević: Građanska, multietnička i multikonfesionalna CG kapitalno dostignuće našeg društva

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Opštnski odbor SDP Rožaje je održao sjednicu odbora na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, kojoj su prisustvovali zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević i generalni sekretar SDP Ivan Vujović, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik OO SDP Rožaje Faruk Agović je istakao da SDP u Rožajama  svojom principijelnom i dosljednom politikom obezbjeđuje sve veću podršku građana ovoga grada ukazujući da će to sasvim sigurno rezultirati i boljim izbornim rezultatima u narednim izbornim ciklusima.

Predsjednik Glavnog Odbora SDP-a Izet Bralić podsjetio je prisutne članove opštinskog odbora na sve važne inicijative partije vezano za brojne ekonomsko socijalne probleme koji muče sve građane Crne Gore a  posebno građane sjevernog dijela države.

“SDP i u postojećim političkim okolnostima treba da nastavi borbu za bolji životni standard građana i poboljšanje položaja onih koji žive od svog rada - prosvjetara, zaposlenih u zdravstvu, sektoru bezbjednosti i svih ostalih, jer je takva politika osnova zalaganja svake prave i istinske socijaldemokratske partije”, rekao je Bralić.

Zamjenik predsjednika SDP-a Raško Konjević je govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji naglasio da uvijek moramo imati na umu da je građanska, multietnička i multikonfesionalna Crna Gora kapitalno dostignuće našeg društva i da tu civilizacijsku vrijednost i stratešku prednost naše zajednce moramo čuvati u kakvom god političkom izazovu da se nalazimo.

“Poznato vam je svima naše zalaganje i za vladavinu prava, i za očuvanje vitalnih državnih resursa i za bolji ekonomsko socijalni status građana, kao i za snažne institucije koje jedine mogu biti garant održivosti i uspješnosti našeg zajedničkog državnog doma. Znate da smo svojevoljno napustili vlast jer  smo nakon ispunjenja strateških državnih pitanja smatrali da se država mora graditi na snažnom osjećaju pravičnosti, države koja će jednako biti svih njenih građana i institucija koje neće biti servis partije već u funkciji poštovanja Ustava, zakona i interesa građana.

Mnogo toga što danas državu čini ranjivom upravo proizilazi iz nepostojanja jasne političke volje volje da gradimo upravo takvu Crnu Goru – državu vladavine prava. I neke današnje   nove-stare aspiracije da se Crna Gora  skrene sa svog građanskog I prozapadnog kursa svoj zamah mogu doživjeti upravo zbog brojnih institucionalnih slabosti i demokratskih deficita našeg državnog sistema, na koje je SDP permanentno ukazivao i ukazuje”, naveo je Konjević.

On je povodom najnovijih političkih dešavanja ukazao da postojeći ambijent ne daje dovoljno prostora da se o temi Zakona o slobodi vjeroispovijesti razgovara jezikom argumenata i  injenica već da trenutno nažalost prevladavaju emocije i  veoma često pogrešno tumačenje zakonskih odredbi.

 Konjević je iskazao očekivanje da je najbolji put za otklanjanje svih nerazumijevanja dijalog  i da SDP, kao demokratska i reformska partija uvijek daje šansu i prednost razgovoru i civilizovanoj razmjeni argumenata.

“SDP je uvijek imala svoj jasan stav o svim važnim pitanjima. Tako je i ovim povodom taj jasan stav iskazala u više navrata, ali smo takođe uvijek spremni da pružimo podršku dijalogu i potrebi da se otklone nedoumice i smanji prostor za razne manipulacije kojima veoma često svjedočimo ovih dana”, rekao je Konjević .

On je najavio nastavak borbe SDP za bolji životni standard građana, za veću minimalnu zaradu, veće plate prosvjetarima, zaposlenima u zdravstvu i sektoru bezbjednosti, smanjenje akciza za gorivo i posebno u ovom trenutku za izmjene Zakona o PIO kojim bi se zaštitili najugroženija kategorija stanovništva, a to su penzioneri. On je upoznao prisutne da je kampanja SDP o prikupljanju potpisa za izmjene Zakona o PIO već u jeku sa veoma dobrim odzivom građana te  da će u narednom perodu biti dodatno intenzivirana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR