15 °

max 17 ° / min 12 °

Nedjelja

05.04.

17° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

23° / 7°

Subota

11.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković:  Naš plan je da komandu Mornarice preselimo u kasarnu Pero Ćetković

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bošković: Naš plan je da komandu Mornarice preselimo u kasarnu Pero Ćetković

Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore i u okviru radne posjete razgovarao sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem.

Na sastanku je bilo riječi o planovima i aktivnositma u narednom periodu.

"Razgovarali smo o mogućnostima generisanja svih snaga i potencijala koje Crna Gora ima kada je u pitanju Jadransko more, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, Granična policija. Sve to zajednički moramo sagledavati, kako bi sistem bio što efikasniji i moderniji, spreman da odgovori na savremene izazove", kazao je ministar odbrane i dodao šta se planira za komandu Mornarice. 

"Naš plan je da komandu Mornarice u narednom periodu selimo u kasarnu 'Pero Ćetković'. Time će prestati potreba za ovim objektom', istakao je Bošković i poručio da je poseban fokus Ministarstva na rješavanju stambene problematike zaposlenih u VCG i MO. 

'Imajući na umu da nam je u Baru veliki broj pripadnika VCG, koji su tu radno angažovani, a da su im porodice u drugim gradovima na primorju, logično je da njima pokušamo da obezbijedimo da budu stacionirani u ovoj opštini. Ranije smo za stabenu zgradu definisali jednu loakciju, takozvanu Popović ekonomiju. Međutim, to mjesto je opterećeno restitucijom i ostavinskim postupcima, što je usporilo realizaciju projekta. Sada smo sa predsjednikom opštine dogovarali alternativnu lokaciju, pa sam siguran da ćemo u drugoj polovini ove godine i to pitanje početi da rješavamo', istakao je Bošković .

Predsjednik opštine Dušan Raičević kaže da je sastanak potvrda kontinuirano dobre saradnje sa Ministarstvom odbrane.

Kaže da MO ima punu podršku kada je riječ o sprovođenju aktivnosti, sa akcenotom na rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u VCG i MO.

 'Smatram da zajedničkim djelovanjem možemo da idemo u pravcu rješavanja životnog pitanja pripadnika Vosjke Crne Gore i da pružimo punu podršku toj inicijativi u nadi da ćemo već u toku ove godine moći da stvorimo sve pravne pretpostavke da se sa izgradnjom objekta zaista započne', zaključio je Raičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR