15 °

max 17 ° / min 12 °

Nedjelja

05.04.

17° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

23° / 7°

Subota

11.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović - Kodeli: CG snažno podržava otpočinjanje pregovora Albanije sa EU

Izvor: Foto: MVP

Politika

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Darmanović - Kodeli: CG snažno podržava otpočinjanje pregovora Albanije sa EU

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas delegaciju Odbora za vanjske poslove Parlamenta Albanije, koju predvodi predsjednica Mimi Kodeli.

Darmanović je poželio dobrodošlicu parlamentarnoj delegaciji Albanije i pozdravio veoma prijateljske odnose koje baštine naše dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkih kontakata, kao i sveobuhvatnom međudržavnom saradnjom, dodatno ojačanom partnerstvom u NATO i zajedničkim evropskim, ali i regionalnim ciljevima.

"Crna Gora konzistentno podržava Albaniju u započinjanju pristupnih pregovora sa EU", rekao je šef crnogorske diplomatije.

Kodeli je izrazila zahvalnost na podršci Crne Gore kada je u pitanju početak pregovaračkog procesa Albanije sa Evropskom unijom.

Osvrnula se na veoma dobre odnose i intenzivnu saradnju Crne Gore i Albanije na svim poljima od zajedničkog interesa. Ukazala je na važnost regionalne, saradnje na polju evropskih integracija, ali i podrške u reformskim procesima.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i o značaju dijaspore, aktuelnim unutrašnjim kretanjima u dvije zemlje, kao i o novopredstavljenoj metodologiji pristupnih pregovora sa EU", dodaju uz MVP-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR