16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović - Kodeli: CG snažno podržava otpočinjanje pregovora Albanije sa EU

Izvor: Foto: MVP

Politika

Comments 0

Darmanović - Kodeli: CG snažno podržava otpočinjanje pregovora Albanije sa EU

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas delegaciju Odbora za vanjske poslove Parlamenta Albanije, koju predvodi predsjednica Mimi Kodeli.

Darmanović je poželio dobrodošlicu parlamentarnoj delegaciji Albanije i pozdravio veoma prijateljske odnose koje baštine naše dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkih kontakata, kao i sveobuhvatnom međudržavnom saradnjom, dodatno ojačanom partnerstvom u NATO i zajedničkim evropskim, ali i regionalnim ciljevima.

"Crna Gora konzistentno podržava Albaniju u započinjanju pristupnih pregovora sa EU", rekao je šef crnogorske diplomatije.

Kodeli je izrazila zahvalnost na podršci Crne Gore kada je u pitanju početak pregovaračkog procesa Albanije sa Evropskom unijom.

Osvrnula se na veoma dobre odnose i intenzivnu saradnju Crne Gore i Albanije na svim poljima od zajedničkog interesa. Ukazala je na važnost regionalne, saradnje na polju evropskih integracija, ali i podrške u reformskim procesima.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i o značaju dijaspore, aktuelnim unutrašnjim kretanjima u dvije zemlje, kao i o novopredstavljenoj metodologiji pristupnih pregovora sa EU", dodaju uz MVP-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR