9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković razgovarao sa predstavnicima Evropskog pokreta i Akcije za ljudska prava

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Marković razgovarao sa predstavnicima Evropskog pokreta i Akcije za ljudska prava

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas, u okviru inicijative Savez za Evropu, sa predstavnicima Evropskog pokreta u Crnoj Gori i Akcije za ljudska prava (HRA) o velikom broju pitanja važnih za napredak na putu evropskih integracija.

„Razgovori koje vodimo u okviru incijative Savez za Evropu su konstruktivni i podsticajni. Vjerujem da ćemo zajedno doći do boljih rješenja u oblastima važnim za proces integracije u EU, ali i za snaženje društvenog i političkog ambijenta“, kazao je premijer Marković.

Na sastanku sa predsjednikom Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilom Radulovićem razmatrana su pitanja u vezi sa novim modelom pregovaranja sa EU, vladavinom prava sa posebnim fokusom na borbu protiv korupcije kao i saradnjom civilnog društva i Vlade.

Poseban fokus stavljen je na prijedloge za jačanje ljudskih resursa i unapređenje politika za mlade.

"O temama vezanim za međunarodne standarde u oblasti ljudskih prava detaljno je razgovarano na sastanku sa izvršnom direktoricom Akcije za ljudska prava Teom Gorjanc Prelević i njenim saradnicima. Razmijenjena su mišljenja i o određenim zakonskim rješenjima u oblasti pravosuđa, jačanju nezavisnosti i odgovornosti u sudstvu, unapređenju ambijenta za rad medija, te o aktivnostima u domenu tranzicione pravde kao i prava mentalno oboljelih lica. Na sastanku je razgovarano i o drugim pitanjima od značaja za vladavinu prava.

Vlada Crne Gore će razmotriti dobijene prijedloge i zauzeti konkretne stavove u odnosu na njih", saopšteno je iz Vlade. 

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač Alekandar Drljević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR