11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jelušić:  Naša obaveza je da smijenimo vlast u Budvi i to ćemo i uraditi

Politika

Comments 2

Jelušić: Naša obaveza je da smijenimo vlast u Budvi i to ćemo i uraditi

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević razriješio je dužnosti potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića i sekretarku Sekretarijata za društvene djelatnosti Ljiljanu Pjerotić, jer je za njega, kako je rekao, nedopustivo da javnu funkciju obavljaju oni koji žele da prekroje izbornu volju građana Budve.

Dužnosti je razriješena i predstavnica Kancelarije za evropske integracije u službi predsjednika Opštine, i aktuelna predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović.

U budvanskom odboru Demokratske partije socijalista kažu da je smjena Carevića, ako inicijativa bude predata lokalnom parlamentu, samo početak. Predsjednik OO DPS-a Predrag Jelušić u izjavi za Dnevne novine ističe da je obaveza ove partije da podrži svaku inicijativu koja podrazumijeva smjenu vlasti.

“Jedan čovjek, kao što je Carević, jeste personifikacija vlasti, ali on sam nije vlast. Potrebno je smijeniti kompletnu budvansku vlast i za to postoje mnogi razlozi, od partijskog zapošljavanja, preko netransparentnosti budžeta, do njihove nesposobnosti. Mi čekamo samo da se formalizuje inicijativa i podržaćemo je”, kaže Jelušić za Dnevne novine.

Ističe i da u DPS-u Budva svi podržavaju smjenu lokalne vlasti i da nema mjesta nagađanjima o navodnom nejedinstvu.

“Nema podjela u našoj partiji. Naša obaveza je da smijenimo ovu vlast i mi ćemo to uraditi. Na sjednici SO ili na izborima, svejedno, ali do toga će neminovno doći”, kaže Jelušić.

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović očekuje da će prvi čovjek Opštine Budva Marko Carević uskoro odgovarati pred zakonom za sve ono što se sumnja da je uradio suprotno zakonu, a kako je kazala, provjera povjerenja u skupštini ga svakako uskoro čeka.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Malo_potpunije

Evo da vam kazem sto vam je obaveza; 1) ISKORIJENITI KORUPCIJU !!! 2) Vratiti budvu Cnroj Gori 3) Stimulisati ekonomiju Budve

Pitanje

A kakva je obaveza gradjana CG glede direktora Mostkog dobra koji je omogucio RUSENJE RTA VESLO U ZONI MORAKOG DOBRA KOJEG TREBA DA STITI? Kako treba da se odnesemo prema covjeku koji je omogucio otjepljenje CG teritorije i gazi zakon koji je Vlada ove zemlje donijela? Ko to vice korupcija?