13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tvrde da je obezbijeđena većina za smjenu Carevića

Politika

Comments 17

Tvrde da je obezbijeđena većina za smjenu Carevića

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbor Crnogorske u Budvi predaće danas u skupštinsku proceduru inicijativu za razrješenje predsjednika opštine Marka Carevića, koju su već podržali klubovi odbornika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata.

Pobjedi je iz Crnogorske rečeno da će čelnici te partije nakon podnošenja inicijative oko 12 sati održati konferenciju za medije na kojoj će iznijeti detalje tog prijedloga.

Inicijativa za smjenu Carevića bila je spremna sredinom marta, ali su zbog izbijanja epidemije korona virusa i uvođenja mjera za suzbijanje širenja zaraze, iz te partije odlučili da ipak odgode njeno podnošenje.

Iz Crnogorske očekuju da će se lokalni parlament, nakon ulaska inicijative u skupštinsku proceduru, o razrješenju Carevića izjasniti u narednih 30 dana.

Pobjedi je iz te partije juče rečeno i da se predsjednik opštine Budva već sada može smatrati bivšim.

"On je bivši predsjednik, to je gotovo. Provjera povjerenja ga svakako čeka, a nadamo se i da će zakonski odgovarati za uzurpaciju opštinskog zemljišta i sve ostalo što je uradio", poručeno je iz Crnogorske.

Skupština opštine Budva broji 33 odbornika, a za razrješenje predsjednika opštine i Skupštine opštine neophodna je apsolutna većina, odnosno 17 glasova.

Crnogorska u Skupštini opštine Budva ima tri odbornička mandata, a ukoliko bi im se pridružilo svih 13 kolega iz DPS-a i SD-a, za smijenu Carevića i Radovića bio bi neophodan još jedan glas.

Pobjedi je iz više izvora i budvanske vladajuće koalicije ranije rečeno da je Crnogorska sa nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem već dogovorila podršku za ovu inicijativu.

Na društvenim mrežama i pojedinim portalima u međuvremenu su se pojavile fotografije na kojima se vidi Džaković koji budvanskom rivom šeta u društvu Dragana Purka Ivančevića funkcionera Crnogorske. 

Takođe, objavljene su fotografije predsjednika opštinskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića i lidera budvanskih Demokrata Dragana Krapovića, što je dodatno podgrijalo spekulacije o tome da iza ove inicijative stoje i odbornici Demokrata, upkos odluci centrale te partije o unutaropozicionom jedinstvu tokom borbe protiv DPS-a.

Džaković je u lokalni pralament ušao nakon izbora 2016. godine sa liste Demokratskog fronta, ali je ubrzo, zbog mimoilaženja u stavovima, napustio taj savez i nastavio kao nezavisni odbornik.

U žižu javnosti dospio je sredinom 2018. godine kada je zbog neodržavanja sjednice budvanskog parlamenta duže od pola godine, Vlada zamalo uspostavila prinudnu upravu u tom gradu, što je kasnije spriječeno dogovorom koji je vladajuća koalicija postigla sa Crnogorskom o ulasku te partije u vlast.

Džaković, koji je član NVO Građanska akcija je tada svoj dolazak na sjednicu SO uslovljavao uvođenjem otvorenih lista u izborno zakonodavstvo, što se nikada nije dogodilo.

Džakovićev kolega iz Građanske akcije Vasilije Miličković napisao je na društvenoj mreži Fejsbuk da je Džakovićev uslov za podršku budvanskoj vlasti zalaganje za otvorene liste.

Bečiću, Mandiću i Careviću glasno se izjasnite da ste za otvorene liste i Stevan Džaković će vas istog časa podržati. Ukoliko nećete, nemate njegovu podršku i vi rušite sopstvenu vlast u Budvi jer nećete da rušite moć vašeg boga Mila Đukanovića. Vi ste isti kao DPS, među vama nema razlike, napisao je Miličković.

Sječa kadrova: Razriješena Ana Samardžić

Predsjednik opštine Budva Marko Carević razriješio je juče dužnosti glavnu gradsku arhitektkinju Anu Samardžić zbog nesavjesnog rada i sve češćih optužbi koje na njen račun iznose građani i investitori u Budvi.

U rješenju o njenom razrješenju Carević je naveo da se ona nije u zakonskom roku izjasnila na zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje za gradnju hotela na zemlji mještana u centru Budve, zbog čega je nedavno i budvanski odbor Ure tražio kontrolu rada njene službe.

Carević tvrdi i da mu je Samardžić „poturila“ na potpisivanje nezakonito rješenje i time zloupotrijebila službenu dužnost.

U rješenju o njenom razriješenju navodi se i da je ona 29. novembra, nakon što je Carević odbio da potpiše nezakonito rješenje, donijela novo kojim je odbila zahtjeve podnosilaca.

Anu Samaržić je na funkciju vršioca dužnosti glavnog gradskog arhitekte sredinom 2018. godine postavio tadašnji predsjednik opštine i lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović. Iako je ta pozicija, po koalicionom sporazumu o vršenju vlasti u Budvi, pripadala kadru Demokrata, Samardžić nije imala podršku te partije.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Andrej

Kod ovog Carevica se samo moze vidjeti steta, koristi nikada nije ni bilo.

Ljubica

Carevic i treba da bude razrijesen svoje funkcije.

Biba

Pravo da vam kazem,nista me ovo od njih nije ni zacudilo..sta reci za covjeka kojeg ne interesuju gradjani,vec mu je bitno iskljucivo da ima istomisljenike