18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjedništvo DPS-a: Institucije pokazale snagu, kreirati dalju agendu dugoročnog razvoja

Politika

Comments 0

Predsjedništvo DPS-a: Institucije pokazale snagu, kreirati dalju agendu dugoročnog razvoja

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović razmatralo je aktuelna politička pitanja i preduzete aktivnosti povodom suočavanja sa najvećom globalnom zdravstvenom krizom do sada, saopšteno je iz te stranke.

"Pridržavajući se propisanih mjera, ovo je prvi put da je dio članova Predsjedništva prisustvovao sjedinci putem online video aplikacije, dok su ostali koji su bili prisutni imali propisanu zaštitnu opremu, s adekvatnom distancom.

Predsjedništvo je konstatovalo zadovoljstvo radom državnih organa, te je data puna podrška daljem institucionalnom odgovoru na izazov suočavanja sa zdravstvenim i ekonomskim posljedicama pandemije virusa COVID-19. U tom kontekstu posebno je istaknut značajan doprinos Vlade, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kao i cjelokupnoga zdravstvenog sistema, ali i ostalih institucija koje su dale doprinos u skladu sa svojim nadležnostima.
Snažan institucionalan odgovor najbolji je pokazatelj uspješnosti politike DPS-a, te da je programski prioritet - izgradnja snažnih institucija kao temelja vladavine prava u dobroj mjeri ostvaren", navedeno je u saopštenju.

Crnogorsko društvo je, kako navode, pokazalo zrelost, te možemo biti ponosni na iskazanu solidarnost i doprinos koji je svaki građanin pojedinačno dao u suočavanju sa posljedicama pandemije.

"Prethodni mjeseci pokazali su da smo kao društvo u cjelini spremni za suočavanje i sa najvećim izazovima, te da možemo stati rame uz rame i sa najrazvijenijim evropskim državama. Vjerujemo da sa tim kapacitetom, dodatnim međusobnim uvažavanjem i otvorenom komunikacijom možemo prevazilaziti tradicionalne i naslijeđene podjele i zajednički kreirati dalju agendu razvoja Crne Gore zasnovanu na nastavku i ubrzanju evropskog puta kao i zadržavanju i otvaranju novih radnih mjesta.

Predsjedništvo zahvaljuje svim građanima i našoj dijaspori koji su novčanim i nenovčanim doprinosima pomogli da se lakše prevaziđe izazov sa kojim smo suočeni. Veoma je važno da i dalje svi poštujemo mjere i preporuke i iskazujemo uvjerenje da će takva solidarnost biti izražena i u narednom periodu kada će fokus biti dominantno na ekonomskim, a ne na zdravstvenim izazovima", zaključuju iz DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR