16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupština: DPS poručio opoziciji - ne stavljajte partijske ispred interesa građana

Politika

Tag Video
Comments 10

Skupština: DPS poručio opoziciji - ne stavljajte partijske ispred interesa građana

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon obraćanja predstavnika poslaničkih klubova okončana je današnja sjednica Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da je dogovoreno da se predstavnici klubova obrate parlamentu povodom aktuelnih dešavanja. 

Goran Danilović kazao je da instutucije selektivno primjenjuju pravdu.

"Ne možemo da podnesemo licemjerje", rekao je Danilović. 

"Nije mi jasno da je Ivica Stanković dopustio da se ovako neko poigra sa tužilaštvom", rekao je Danilović. 

"Nemojte da se iživljavate nad sveštenim licima", dodao je Danilović. 

Brajović se obratio građanima u ime kluba SD-a i Liberalne partije.

"Ne dozvolite da vas niko obmanjuje i zloupotrebljava vaša osjećanja. Brzo će izbori pa će građani glasati kako oni misle. Za mene je najveća svetinja država Crna Gora, a u ovom trenutku je najveća svetinja zdravlje svih nas. Ne dozvolite da niko to ugrozi", rekao je Brajović. 

Adrijan Vuksanović iz HGI pozvao je na mir, suživot i zajedništvo. 

„Skupština je mjesto gdje bi trebalo da se upravlja procesima, odnosno, bezbjednosnim procesima, a očigledno je da su stvari u Crnoj Gori izmakle kontroli“, rekao je poslanik DF-a, Nebojša Medojević čije je izlaganje bilo fokusirano na reakciju policije tokom sinoćnjeg okupljanja dijela gradjana Pljevalja.

Medojević je pitao – šta su ti policajci branili u centru Pljevalja.

„Ako neko primjenjuje silu prema vama samo zato što drugačije mislite – to vodi prema otporu. Mi smo mala zemlja i znamo ko je tukao koga i svi će odgovarati“, rekao je Medojević.

"Demokratski front je imao obavezu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i prema našem mitropolitu da ne poziva ljude da izadju na ulice, ali i da imamo razumijevanja za sve one ljude koji se ponašaju u skladu sa vlastitim uvjerenjima i koji žele da se promijeni današnja Crna Gora", rekao je poslanik DF-a, Andrija Mandić.

„Važno je da pošaljemo poruku da i u ovom vremenu najvažnije da očuvamo stabilnost, mir i sklad koji imamo uz uvažavanje svih medjusobnih razlika“, rekao je poslanik DPS-a, Nikola Rakočević dodajući da „u demokratskom društvu nije potrebno da se neko miri“.

„Razlike koje nas udaljavaju su krajnje demokratske dokle god postoje institucije koje će te razlike artikulisati. Upravo te institucije su obezbijedile da imamo zdravstvenu situaciju kojoj se divi cijeli svijet i dovele nas u priliku da postanemo prva država u evropi koja se izborila sa koronavirusom“, rekao je Rakočević.

„Vrlo su nam poznate ove političke platforme. Neodoljivo podjsećaju na 90-te godine. Nemojte da stavljate lične i partijske interese ispred zdravlja Crne Gore. Hajde da zajednički pozovemo gradjane da poštuju mjere i da zaštitimo zdravlje gradjana“, rekao je Rakočević koji je istakao da u Crnoj Gori nema mjesta povampirenju ustaštva ali ni četništva.

„Svako ko to bude pokušao imaće problem sa sistemom“, rekao je Rakočević.

Nakon obraćanja predstavnika svih poslaničkih klubova, završena je sjednica parlamenta.

Podsjetimo. Jutros, neposredno po početku sjednice, predstavnik Posebnog kluba poslanika, Goran Danilović je tražio pauzu i zakazivanje Kolegijuma predsjednika Skupštine.

„Znam dnevni red, ali situacija zahtijeva da čujete naše mišljenje i da se dogovorimo“, rekao je Danilović.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je potom odredio pauzu. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Predrag

Umislili da mogu da se okupe,blokiraju puteve kad god hoće, viču sto im god padne na pamet..a ugroženi.Pa kad će Nebojša i Andrija prestati da nam vrijeđaju inteligenciju. Pa imaju li barem malo stida.

CG1

Lekić je potpuno posenilio,on više ne zna šta priča,njegovm pričom pokušava tobože zaštititi crnomamtijaše,a pravi razlog je rušenje vlasti i nestanak CG. Zbogom lekiću i srpskoj sekti u CG. DA JE VJEČNA CRNA GORA !!!!?

Jocko

Molim admina da se duplira prostor za komentare e se nista ne more objavit