8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tanjević: Nadležni organi da povedu dijalog sa građanima

Politika

Comments 3

Tanjević: Nadležni organi da povedu dijalog sa građanima

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora prolazi kroz, možda, najteži period u svojoj novijoj istoriji, obilježen posledicama pandemijskog virusnog oboljenja pod nazivom Korona – Kovid 19, kaže Budimir Tanjević, predsjednik OO SNP Pljevlja.

"Zdravstveni radnici i službe su pokazali visok stepen efikasnosti, organizovanosti, stručnosti i posvećenosti u sprečavanju širenja epidemije. Sve njene posledice je teško sagledati i procijeniti.

Crnogorsko društvo, nažalost, pokazuje znakove i nekih drugih bolesti, ništa manje opasnih. Jedna od njih je dijagnostifikovana kao endemska korupcija, a obznanila je niko drugi nego ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

Korupcija je uvijek povezana sa pokvarenošću, potkupljivošću, podmićivanjem, a sve radi sticanja sopstvene koristi i očuvanja nezasluženo osvojenih privilegija kroz zloupotrebu društvenog i državnog položaja, radnog mjesta, povjerene funkcije i slično", navodi Tanjević.

Svaka profesija je, dodaje, podložna da oboli od virusa korupcije, zavisno od ličnog imuniteta pojedinca i njegovog profesionalnog integriteta.

"Nikada se ne treba ni u jednoj prilici „bacati kamenom“ na profesiju i zanimanje jer njihov ugled i povjerenje građana u njih zavisi od pojedinaca koji ih obavljaju.

Ali zato treba u svakoj prilici, pa i na ovaj način ukazivati na primjere neprofesionalnog obavljanja povjerenih poslova od strane pojedinaca i zahtijevati, kroz proceduru zasnovanu na zakonu njihovu odgovornost – moralnu, disciplinsku i krivičnu.

Neka zanimanja su posebno izložena percepciji javnosti. Jedno od njih je i zanimanje policajca – čuvara javnog reda i mira i lične i materijalne sigurnosti građana. Nažalost, ovih dana svjedoci smo neprofesionalnog odnosa pojedinih policijskih službenika prema građanima koji izražavaju na miran način svoje neslaganje sa pritvaranjem sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori kojima se ograničava ustavno pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovjesti", navodi on.

Socijalistička narodna partija, kaže, najoštrije osuđuje prekomjernu upotrebu fizičke sile ispoljene na građanima Pljevalja 13. maja ove godine na protestnoj šetnji na gradskom korzou, zahtijevajući identifikaciju i procesuiranje policijskih službenika koji su prekršili službena pravila.

"Ne sprečava se opasnost od širenja virusne epidemije, a što je bio izgovor za angažovanje policijskih snaga za onemogućavanje skupa, batinanjem lica koje ne pruža otpor od strane sedmorice policajaca, koja scena je zabilježena u našem gradu. Takvi policajci nemaju pravo da nose uniformu sa simbolima države Crne Gore.

Istovremeno pozivamo rukovodstvo policije i nadležne državne organe da, u cilju smirivanja postojećih tenzija, povedu na primjeran način dijalog sa građanima, radi uspostavljanja narušenog povjerenja. Bezbjednost države i građanski mir najbolje će čuvati građani koji imaju povjerenje u državne organe", zaključio je Tanjević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Pravi demokrata,za njega ne postoji druga strana,veli,mirna šetnja,e pa stavi se na mjesto policije,a ovi neka mirno šetaju kao sinoć pa da vidimo oćeš li ostat živ!???? Šta ti misliš,građani su toliko glupi pa ništa ne vide,ne razmišljaju svojom glavom,da, ali takvi su vaši birači koji nemaju oči i uši,nego čekaju vaše saopštenje. DEMAGOG! DA JE VJEČNA CRNA GORA !!!!!

Đoko Orlandić

Ne pročitah do sada ni jednu suvislu izjavu bilo koga, ikaka, iz ove patije. To njihove izjave su "plač majke božje". Naime, stiče se utisak da niko od njih nema ni dvije vijuge. Čitajući što ova... reče, hoće dijalog države sa građanima(koji ruše državu, nema sumnje da je još jedan egzemplar na sc

Nemoguce

Zato sto velika vecina opozicije ne zeli suverenu i evropsku Crnu Goru gdje spadate vi i vasi glasaci. U vasem toboze balansiranom obracanju fali jedna ogromna tema a to je : 1) nelojalnost opozicije drzavi Crnoj Gori a lojalnost Srbiji i Rusiji 2) polozaj SPC van legalnog sistema drzave Crne Gore