14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
O smjeni Carevića 29. juna

Izvor: Foto i Video RTV Budva

Politika

Tag Video
Comments 28

O smjeni Carevića 29. juna

Autor: Antena M

  • Viber
Zaključena današnja sjednica!

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zaključio je rad današnje sjednice na kojoj se raspravljalo o smjeni prvog čovjeka Opštine Marka Carevića i zakazao nastavak za 29. jun - u 12 sati.

Odbornici opozicije prethodno su napuštili sjednicu jer, kako je saopšteno iz DPS-a, nije bilo volje da se ispoštuje rok i glasa o smjeni Carevića do ponoći.

"Nije bilo volje da se pristupi glasanju i ispoštuje rok, zato ćemo mi napustiti ovu sjednicu, a o daljim koracima - obavijestićemo javnost", kazala je odbornica DPS-a Snežana Kuč.

"Oni koji su mislili da ćemo tek tako da dopuštimo prekrajanje volje građana su se prevarili", rekao je predsjednik SO Krsto Radović, uz tvrdnju da nije prekršen Statut.

Sjednicu obilježilo vrijeđanje Džakovića

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović tražila je da rasprava bude završena u roku.

"Prijedlog do 12 sati mora biti stavljen na glasanje, ako se to ne desi - sva odgovornost ide na predsjednika SO", rekla je Ivanović.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč je kazala da traži javno glasanje - prozivkom.

"Da je u pitanju samo smjena Carevića, ne bih glasao za to", rekao je odbornik DPS-a Gojko Ljubanović i podsjetio da nije potpisao inicijativu za smjenu Carevića.

"Rekao sam da neću glasati za Carevićevu smjenu dok se ne sastanu organi moje partije i ne vidimo o čemu se radi. Kompletan Izvršni odbor i Klub odbornika prihvatili su -  ako se smjenjuje vlast, da se smjenjuje cijela vlast", naveo je on.

Ljubanović je kazao da smatra da trenutna vlast u Budvi nije dobro radila svoj posao.

Izlaganje Stevana Džakovića više puta je prekinuto zbog dobacivanja i uvreda na njegov račun.

"Nijesam član nijedne političke partije, ni DPS-a, još ni Crnogorske, a Bogu hvala - ni ove đe sam bio", rekao je Džaković.

"Ako budete član DF-a i budete razmišljali svojom glavom, desiće vam se da budete maltretirani kao Stevan Džaković i njegova porodica", dodao je on.

"Krizu vlasti su izazvali Andrija Mandić i Aleksa Bečić, jer nijesu sproveli ono što su obećali - otvorene izborne liste", kazao je on.

"Ovdje sam da podržim Crnogorsku, jer je najveća kuražnost kod njih".

"Ja tražim od SDT-a da provjeri navode koje je Carević ovdje izložio", dodao je Džaković.

"To što ste Vi uradili, gospodine Džakoviću, jeste politička korupcija i prekrajanje volje birača", kazao je Dragan Krapović iz Demokrata.

Menadžer Opštine Milo Božović kazao je da je Džaković patološki lažov.

"Zamislite koliko je on lud kad upoređuje Krapovića i Carevića sa Đukanovićem i Markovićem". naveo je Božović.

"Kad se Džaković rodio, ja sam pucao, ali - sva je prilika i uvjerio sam se da sam pogriješio", rekao je odbornik Demokrata Gojko Liješević.

Ivanović: Imam pravo da podržavam Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da me crkva ne zanima kao Carevića

Kako je kazala Anđela Ivanović iz Crnogorske, u ime predlagača, inicirali su smjenu iz više razloga. Samo jedan od njih su, kako je rekla, brojne afere u kojima se Carević pominje.

''Ja imam pravo da mislim drugačije, ja imam pravo da podržavam Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ja imam pravo da me crkva ne zanima koliko njega, ja imam pravo da mislim kako ću da živim i preživim, o razvojnim projektima'', kazala je ona i dodala da osim toga što je mnogo drugih razloga za inicijativu o razrješenju, tu su i one lične kvalifikacije koje je Carević uputio članovima Crnogorske od toga da je zahvaljujući njima dobio priliku da vodi grad do toga da su predstavnici Crnogorske neradnici.

Carević: Svi na balu ne možete se boriti za ovu zastavu kao ja, Crnogorci su moja braća, niko mi nije bliži

Carević je u svom izlaganju kazao da je danas posrijedi pokušaj prekrajanja volje građana Budve.

''Na neke konstatacije i optužbe mi je zaista mizerno i da odgovaram. Svako od nas nosi svoj krst pa će svako odgovarati za ono što je učinio. Ja sam dijete iz porodice koja je uvijek išla u crkvu i kršten sam 1966, tri mjeseca nakon rođenja i između fotelje i crkve biram moju SPC, biram svoju vjeru, koju neću prodati za večeru. Moram da kažem da ne postoje nikakve političke kombinacije koje bi me mogle posvađati sada sa mojim rođacima Crnogorcima. Ovo je moja država Crna Gora i ja se za nju borim na svoj način'', kazao je on.

''Meni je jasno, najveći problem su sad litije. Svi ste znali ko sam i što sam, dali ste mi podršku, a nijeste morali. Ja nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod ovdje u Crnoj Gori. Sve oči su danas uprte u Budvu, kao da se smjenjuje predsjednik Vlade, a ne jedan predsjednik opštine. Cilj je da se otme volja građana, ja vam sada kažem da u tome nećete uspjeti. Imate priliku da se demokratski ponašate prema građanima, a to je da idemo na izbore'', poručio je Carević.

''Ovo je moja država, pogledajte kako se ovdje vijori ova zastava, ja sve poštujem, ja se za nju borim na svoj način, da se svi skupite sad na balu ne možete se boriti za nju kao što se borim ja. Vi ste meni rođaci Crnogorci i niko meni nije bliži od vas. Kažu da ja oću da rušim Crnu Goru, kako ja da rušim moju kuću? I sad su litije problem, sad je 200.000 ljudi ludo. Ja nisam planirao, ali sad hoću, kandidaovaću se i na sljedećim izborima'', kazao je on. 

On se obratio i Stevanu Džakoviću.

''Ti si bio na listi kojoj ja pripadam-DF, ja tražim da vatiš ono što pripada DF-u. Ti si nama oteo naš mandat i sada hoćeš da nas rušiš, ti si licemjer, ti si jedan lopov i lažov, politička prostitutka. Evo prilike da sam izađeš na izbore pa da vidimo hoćeš li sjedjeti ovdje u ovome domu. Ja sam gospodine lopove vas pozvao da vam pomognem, jer ste sagradili divlji objekat koji je trebalo da se sruši, ali sam vam dao mogućnost da u okviru zakona to legalizujete, ako ne, da se ruši. Izgradili ste ga prije mjesec dana. Žao mi vas je zaista, jer Drago Đurović više ne živi u Nikšiću. Žao mi je što ćete s takvim teretom živjeti u Budvi'', kazao je Carević.

Carević je kazao da se danas u Budvi brani Crna Gora te da je zato pozvao jednog od lidera DF-a Milutina Đukanovića da uzme učešće, ali da to Statut ne dozvoljava.

Carević je za govornicom nastavio da vrijeđa nezavisnog odbornika Stevana Džakovića i naziva ga lopovom, na šta je predsjednik SO kazao da je to dozvoljeno.

"Moju smjenu tražite jer se bojite naših rezutata", naveo je on.

"Ono što ste vi, ja mogu biti kad god hoću, a vi ne možete biti ono što sam ja", rekao je Carević.

Sjednica ranije prekinuta zbog problema sa obezbjeđenjem

Podsjetimo da je ranije danas sjednica prekinuta zbog toga što nije bilo obezbjeđenja na SO, pa se za javni red i mir morala pobrinuti policija.

''Iz policije mi je stigao dopis da agencija koja inače obezbjeđuje zgradu opštine danas nije u mogućnosti da obezbjeđuje ovaj skup, te da preduzmem sve mjere i radnje kako bih obezbijedio nesmetan rad Skupštine. Tako da ću da pokušam da omogućim pojačano obezbjeđenje na ovoj sjednici'', kazao je ranije danas predsjednik SO Budva Krsto Radović.

Sjednica je nastavljana nakon sat i po.

''Raspoloživa sredstva koja je opština mogla da obezbijedi su tu i stvoreni su uslovi da sjednica SO Budva bude nastavljena'', kazao je predsjednik SO Krsto Radović uz ocjenu da više nije mogao da uradi kada je posrijedi obezbjeđivanje današnje sjednice.

Ispred šatora u kojem se sjednica održava raspoređeni su bili pripadnici policije.

Podsjetimo da je 17 odbornika (DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković) tražilo od policije da im obezbijedi normalne uslove za rad.

Komentari (28)

POŠALJI KOMENTAR

58SINDON

@miki Kako su velikosrbijanci ponasali ruzno. Svi su cetnici jako primitivni i bolesni.

zordan

Skupstina opstine Budva , primitivizam , divljastvo , sovinizam , srpski rijaliti sou , zastidje , gadluk od DF i Demokrata .

Milica

Kakav cirkus i primitivizam.Sad treba zamisliti da oni vode drzavu ,strasno.