7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS i Crnogorska smatraju da je prekršen Zakon; Demokrate: Radović održao lekciju iz demokratije

Politika

Comments 4

DPS i Crnogorska smatraju da je prekršen Zakon; Demokrate: Radović održao lekciju iz demokratije

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je iz Ministarstva javne uprave poručeno da je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović prekršio Statut opštine i Zakon o lokalnoj samoupravi jer nije omogućio glasanje o smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića, iz Radovićeve partije poručuju da je riječ o "obesmišljavanju državnih institucija".

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Miomir Pejović odbacuje da je na bilo koji način prekršen Zakon i Statut.

"Predsjednik SO Krsto Radović održao je lekciju iz demokratije. Pa zamislite jednog predsjednika Skupštine koji bi zabranio odbornicima da govore na sjednici... zamislite na šta bi to ličilo", kaže Pejović.

Ističe, nadalje, da niko nije zabranio glasanje te da će biti održano čim isteknu svi rokovi.

"Dozvolimo da prvo odbornici govore o toj temi. A kad dođe na red glasanje, naravno da će ga biti. Niko nije rekao da neće biti glasanja. A rok je jasan – tri mjeseca", napominje Pejović.

Siguran je, kaže još u izjavi za Antenu M, da će Radović uspjeti da za tri mjeseca okonča tu sjednicu te da će pružiti priliku svim odbornicima da govore i da će, nakon toga, zahtjev za razrješenje staviti na glasanje.

Liderka Crnogorske Anđela Ivanović, sa druge strane, smatra da je Zakon prekršen, da je posrijedi odugolačenje, te da je postojala namjera da se izvrši opstrukcija da se odbornici ne izjasne o smjeni. Podsjeća da je sjednica o smjeni Radovića zakazana za sjutra:

"Mi smo juče imali pres konferenciju na kojoj smo rekli da ćemo od nadležnih tražiti da nam daju odgovore na koji zakonit način odbornicima budvanske Skupštine može biti dozvoljeno da se izjasne o povjerenju Careviću. Sve što bude zakonita procedura, ispoštovana sva pravila i demokratski kapaciteti mi ćemo se u skladu sa tim ponašati. Naš sljedeći korak je sjednica 3. juna. Vidjećemo da li će tu biti opstrukcija ili će se poštovati Zakon prema instrukcijama koje je dalo Ministarstvo javne uprave, jer i za taj slučaj rok ističe 4. juna. Da je protiv mene stigla inicijativa koju je potpisalo 17 odbornika, sjednica SO ne bi bila potrebna, podnijela bih ostavku. Tako da neka to govori o njima", kazala je Ivanović za Antenu M. 

Ivanović se nada da će sjednica, kako je kazala, proteći u civilizovanoj atmosferi.

Iz DPS-a su najavili da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića.

"Nek odlazeći organizator haosa i nereda na skupštinskom zasijedanju pred nadležnim organima objasni razloge koji su ga motivisali da svjesno krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut opštine Budva i poslovnik o radu", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju još da je koalicija u Budvi otvoreno kršila zakon ne bi li, navode, "prolongirala svoju smjenu i produžila boravak u foteljama, makar i na nekoliko dana".

Oglasio se i nekadašnji odbornik DF-a, danas nezavisni Stevan Džaković. Od početka je, kaže, govorio da ova vlast ide stopama DPS- a i da to ne može izaći na dobro.

"Ovdje se radi o tome da su jedan organizovani kriminal zamijenili drugim. Za građane nema nikakve razlike. Odavno tvrdim da su ovi gora i primitivnije vlast od one prije 2014.", smatra Džaković.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

@WEKND Careviceve masine, Krapoviceva podmornica, restoran.....kopaju nogama i rukama, pusta fotelja mila li je i zvanje gradonacelnika! Malograndjastina na sve strane! Nidje nista radili nijesu! Na pritisak roditelja pjesacki prelaz kod skole prefarbali to je to za vrijeme Krapovicevog mandata!

Podgorička skupština

Ovaj Radović kaza "održao je lekciju iz demokrastije". Takva "demokratija je viđana u Minhenskim pivnicama. Što se tiče CG, ta sjednica podsjeća na "demokratiju tokom Podgoričke skupštine". Kada ovo rade pred kamerama, treba zamisliti što su isti radili za vrijeme okupacije, 1918. Đoko Orlandić

WEKND

Dragan Krapović predsjednik budvanskih Demokrata je prošle godine izjavio da je Carević sramota Budve, misleći na njegove kriminalne poslove i namještanje tendera. Što se promjenilo? Gledam juče na tri gradilišta samo Carevićeve mašine i kamioni. Budvanima to ama baš ništa ne smeta, naviko narod.