8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Unaprijediti saradnju u oblasti ekonomije i investicija

Politika

Comments 0

Unaprijediti saradnju u oblasti ekonomije i investicija

Autor: Antena M

  • Viber

Između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje, naročito u oblastima ekonomije i investicija, ocijenjeno je tokom susreta ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i ambasadorke UAE u Crnoj Gori Nabile Alšhamsi.

Darmanović je, kako je saopšteno iz MVP, danas primio Alšhamsi u nastupnu posjetu.

On je Alšhamsi poželio dobrodošlicu i uspješan mandat, i kazao da je zadovoljan izuzetno dobrim odnosima između Crne Gore i UAE.

Sagovornici su ocijenili da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i UAE, naročito u oblastima ekonomije i investicija, a razmijenjena su mišljenja i o formiranju poslovnog savjeta između dvije države.

Darmanović je pozdravio dosadašnju saradnju Crne Gore i UAE, i istakao visok stepen razumijevanja kada su u pitanju međunarodna i regionalna pitanja.

On se osvrnuo na aktuelnu situaciju u svijetu izazvanu pandemijom virusa COVID-19 i zahvalio na značajnoj pomoći koju su UAE poslali Crnoj Gori.

Darmanović je kazao da se nada da će Crna Gora, kao prva država u Evropi bez virusa korona, privući veliki broj turista iz UAE.

Alšhamsi je zahvalila Darmanoviću na gostoprimstvu i saglasila se da dvije države imaju intenzivnu saradnju na svim poljima.

Ona je pozdravila uspjeh Crne Gore u suzbijanju virusa COVID-19 i pohvalila rad crnogorskih institucija tim povodom.

Alšhamsi je posebno ukazala na važnost saradnje u oblasti poljoprivrede i bezbjednosti hrane, imajući u vidu izazove sa kojima se svijet suočio tokom pandemije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR