11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD Cetinje: Ispunili smo obećanje, konsolidovane finansije Prijestonice

Politika

Comments 0

SD Cetinje: Ispunili smo obećanje, konsolidovane finansije Prijestonice

Autor: Antena M

  • Viber

Socijaldemokrate Cetinja su primarno fokusirani na konsolidaciju finansija koja podrazumijeva ekonomično, efikasno i efektivno vršenje poslova, racionalan i odgovoran odnos prema finansijama sa ciljem smanjenja duga Prijestonice Cetinje i povećanja sopstvenih prihoda, sa posebnim akcentom na redovno servisiranje tekućih obaveza, obezbjeđivanja plata i izmirenja zaostalih doprinosa zapošljenih u lokalnoj samoupravi, navodi se u saopštenju te partije.

"Ostvarenje planiranog budžeta od 98,6%, bez rebalansa istog, predstavlja potvrdu dobrog i odgovornog raspolaganja gradskom kasom.

Jedan od prioritetnih ciljeva naše programske politike bila je racionalizacija javnih finansija u Prijestonici. O uspješnosti implementacije u ovom segmentu govori ne samo činjenica da se zaustavio ustaljeni trend rasta zaduživanja Prijestonice, već je i dug Prijestonice umanjen za cca 2 miliona eura u odnosu na 2017. godinu", navode iz SD-a.

Kada je riječ o prihodnoj strani, navode kako Prijestonica Cetinje bilježi izuzetno dobre rezultate koji se u prvom redu ogledaju porastom sopstvenih prihoda, odnosno učešća istih u ukupnim prihodima na 24%, što predstavlja porast za više od 539 hiljada eura u odnosu na 2017. godinu.

"Kod rashodne strane lokalnog budžeta, zahvaljujući racionalnoj potrošnji i vođenju računa o svim segmentima finansijskih izdataka, pažljivo planiranih aktivnosti i raspodjele prihoda, ali i maksimalnog korišćenja sredstava shodno Zakonu o Prijestonici, određeni budžetski izdaci su umanjeni višestruko, na čemu lokalna samouprava insistira od prvog dana svog mandata.

Nedavno izvršenom revizijom finansijskog poslovanja Prijestonice Cetinje, od strane nezavisne revizorske kuće, potvrđeno je da se budžetska sredstva troše racionalno i u skladu sa planiram rashodima, te da se u kontinuitetu održala likvidnost budžeta, izvršavale redovne ali i naslijeđene obaveze", poručuju iz ove partije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR