7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Niko nikome ne otima i neće otimati svetinje

Politika

Comments 0

SD: Niko nikome ne otima i neće otimati svetinje

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Vjerska osjećanja su intimna i njima niko ne treba da manipuliše, posebno ne u svrhu nepoštovanja države i promovisanja ideoloških propalih jednonacionalnih i jednovjerskih projekata, smatraju u Socijaldemokratama.

Portparol SD-a Nikola Zirojević, komentarišući poziv Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija vjernicima da ne glasaju aktuelnu vlast koja je, kako je naveo, bezbožna i otima svetinje, rekao je da je to neprimjereno miješanja sveštenih lica u politiku jedne sekularne države.

Zirojević je kazao da je civilizacijska tekovina to da su vjerska osjećanja intimna i da njima niko ne treba da manipuliše.

"Posebno ne u svrhu nepoštovanja države i promovisanja ideoloških propalih jednonacionalnih i jednovjerskih projekata koji ništa dobro regionu nijesu donijeli. Ovom narodu trebaju duhovnici koji promovišu mir, ljubav i slogu, a ne sukobe i rat", rekao je Zirojević agenciji MINA.

On je kazao da se nada da je svima jasno da plaćanje poreza, legalna gradnja, regulisanje statusa stranih državljanja i vjera u boga, idu zajedno, a nikako odvojeno.

Zirojević je ocijenio da sekularna država, kakva je Crna Gora, podrazumijeva odvojenost države od crkve, ali da je spona poštovanje Ustava i zakona.

"Sekularnost ne znači nepostojanje obaveze poštovanja Ustava i zakona ove države, već je to obaveza svakog pravnog lica, kao i svakog građanina Crne Gore, bez obzira na njegovo vjersko, nacionalno, političko ili bilo koje drugo opredjeljenje", rekao je Zirojević.

On je kazao da, kada je u pitanju “odbrana svetinja”, svaki građanin Crne Gore treba da zna da niko nikome ne otima i da neće otimati svetinje.

Zirojević je rekao da, kada je u pitanju “odbrana svetinja”, svaki građanin treba da zna da niko nikome ne otima i da neće otimati svetinje.

"Te svetinje su u Crnoj Gori, to su svetinje svih nas i interes svih nas je da, kao vjerski objekti, ali i objekti bogate kulturno-istorijske zaostavštine Crne Gore, one budu sačuvane i netaknute", poručio je Zirojević.

Prema njegovim riječima, to je još jedan od razloga zašto nelegalna gradnja vjerskih objekata i u okviru vjerskih objekata ne smije biti dozvoljena.

"Ništa manje i ništa više nego nelegalna gradnja bilo kojeg objekta", zaključio je Zirojević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR