17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić podnio ostavku na mjesto poslanika

Politika

Comments 16

Mandić podnio ostavku na mjesto poslanika

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik DF-a i jedan od lidera tog pokreta Andrija Mandić saopštio je da podnosi ostavku na funkciju poslanika.

"Na žalost, neću biti u mogućnosti da budem prisutan i učestvujem kada se ovih dana u Skupštini CG bude raspravljalo o izboru VDT-a i o još nekim veoma važnim temama, koje iziskuju da klub poslanika DF bude kompletan. Ne moram ni pominjati koliko je izbor VDT-a važna tema za DF, koji se godinama neprestano nalazi na meti korumpiranog sudstva i tužilaštva. Zato ću podnijeti ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namjerom da omogućim da na moje mjesto što prije dođe sledeći poslanik sa naše liste - predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske Demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu", objašnjava Mandić.

Navodi kako se zahvaljuje svima koji su se interesovali za njegovo zdravlje

"U ovih nekoliko dana, uvjerio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih - manje dobronamjernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna", poručio je Mandić.

Dodaje kako je ono što je za skupštinskom govornicom, na teme koje su donosile sjednice, imao da kaže, kazao u proteklom vremenu, kako je rekao, jasno i nepokolebljivo.

"Ne potčinjavajući se onima koji su stvarali nedemokratski ambijent i iznuđivali poslušnost. Saopštavao sam i stvari za koje sam znao da nisu popularne, koje ne idu niz dlaku dijelu javnog mnjenja i koje drugi šapuću na uvo. Zato što, u susretu sa izazovima i ozbiljnim temama, nisam želio da ustuknem, proseći nove glasove a izdajući one koji su me glasali i dali mi mandat da u njihovo ime pokažem stav. Nisam se dodvoravao ni masovnim medijima i njihovim narativima. Vinston Čerčil je kazao: "Stav je mala stvar koja čini veliku razliku". Mi smo tu razliku napravili. Bilo je žestokih rasprava, teških sjednica, gužve, meteža, ali ničega što u takvom obliku, pa i još radikalnijem, nemaju britanski, japanski, italijanski, turski, ukrajinski i drugi parlamenti u svijetu. Jedino čega u ostalim parlamentima civilizovanih zemalja nema, to je intervencija policije. Zato u narednom sazivu Skupština mora dobiti potpuni integritet.

Vrijeme oporavka iskoristiću da se posvetim obavezama i velikim izazovima koji su pred nama, a prije svega koncipiranju strategije za period koji dolazi. Nakon povratka u Crnu Goru u potpunosti se posvećujem radu na terenu. Pred nama je teška kampanja, teška borba, koja se mora završiti trijumfom naroda i njegove volje, ako želimo da izvučemo Crnu Goru iz kandži kriminalnog, antisrpskog i antipravoslavnog režima. Prostora za kalkulacije nema. Svi u opoziciji moramo da pružimo maksimum. Prioritet mora imati ono što smo spremni da pružimo, a ne da uzmemo", navodi u saopštenju lider DF-a.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

KLIKER

Kada treba da se javi u zatvor radi odsluženja kazne?

Montenegrina

Bjezi zemlji matici koja ga je placala da radi za nju.Za ocekivati je da mu ponude neku funkciju u njihovom ratnom stabu i da ga stite od izrucivanja posle izricanja presude od koje je pobjegao.Mozda bi mu nsjvise odgovaralo da natuce mantiju i srane pored irineja kao zasluzan srbin!

Gost

@Liberal Ja se nadam, ali kao sto vidis on i pored svega toga seta kao slobodan covjek. U svijetu kad ti sude za ovo, pa mozemo reci da se ti ljudi kriju u misju rupu. A ne bahate se kao manda i kolege njegove.