17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mađarska nastavlja da podržava Crnu Goru na putu ka EU

Politika

Comments 0

Mađarska nastavlja da podržava Crnu Goru na putu ka EU

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

Brajović je kazao da Crna Gora i Mađarska imaju odlične bilateralne odnose čemu značajan doprinos daje sadržajna parlamentarna saradnja.

On je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio na spremnosti kolega iz mađarskog parlamenta da podijele znanje i iskustva u sprovođenju projekata finansiranih od strane Evropske unije, uz isticanje da Skupština Crne Gore ostaje posvećena daljem unaprjeđenju svog rada i jačanju administrativnih kapaciteta.

Naglasio je da podrška Mađarske reformskim aktivnostima u Crnoj Gori predstavlja iskaz prijateljstva i razumijevanja dvije države. Ističući da Crna Gora bilježi konstantan napredak, očekivani pomaci u evropskim integracijama bili bi snažan motiv daljim reformama, zaključio je predsjednik Skupštine.

Ambasador Neđeši je prenio namjeru mađarskog Parlamenta da u narednom periodu intenzivira saradnju sa Skupštinom, kao jednom od najznačajnijih institucija Crne Gore za donošenje politika. Istakao da će njegova zemlja nastaviti snažno da podržava integracije Crne Gore u Evropsku uniju, kao što je to činila i vezano za članstvo u NATO, imajući u vidu njihov značaj za ovaj region ali i Evropu.

Sagovornici razgovarali i o aktuelnim dešavanjima izazvanim Kovidom 19, ističući neophodnost saradnje, razumijevanja i solidarnosti u cilju prevazilaženja izazova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR