25 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Carević: Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv inspektora

Politika

Comments 1

Izvor: RTV Budva

Autor: Antena M

  • Viber

Carević: Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv inspektora

U izjavi za Radio Televiziju Budva, nedavno smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević je kazao da su podnijeli krivičnu prijavu protiv inspektora zbog zlupotrebe službenog položaja i da bez sudskog naloga niko ne može da uđe u Skupštinu Opštine.

"Mi smo upravo sada iz zgrade policije, imali smo jedan korektan razgovor jer pomenuta gospoda je najavila da će se vratiti sa policijom i uz njihovu asistenciju", izjavio je Carević.

On je dodao da policija nema nikakvo saznanje po tom pitanju.

"Gospoda je iz ovih prostorija Opštine, odnosno, ispred Opštine vraćena. Došli su posle radnog vremena, što je van svake norme, i ljudske i profesionalne. Otišli su uvrijeđeni u policiju po iskaz, da podnesu prijavu protiv službenih lica koja im nisu dozvolila da uđu u Opštinu. Mi smo u razgovoru sa policijom dogovorili sljedeće, da ništa neće uraditi sa čim nas neće upoznati. Da moraju da dobiju zahtjev za eventualnu asistenciju i da će da pozovu mene, kao predsjednika Opštine i da me upoznaju i da u jednoj normalnoj komunikaciji oni dođu i da vrše upravni nadzor", naveo je Carević.

Kako je Carević istakao, upravni nadzor mogu da vrše ali ne mogu da zloupotrebljavaju službeni položaj i da dovode navodno novog predsjednika i Skupštine i Opštine po njihovom nahođenju.

"Danas smo mogli da vidimo na sjednici Skupštine Crne Gore da je ministrica Pribilović jasno kazala da nema nikakvu nadležnost i ingerenciju po tom pitanju. Oni mogu da vrše upravni nadzor i daju svoje mišljenje i tu se sve završava. Ja sam jasno dao do znanja da ne bi bez nekog sudskog naloga policija došla da radi svoj posao. Jer to je za nas obavezujuće", rekao je on istakavši da je po pitanju zapisnika i radnji poslije radnog vremena, naglasio je, svima jasno o čemu se radi.

"Mi smo podnijeli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, zbog dovođenja NN lica sa ulice, odnosno gospođe Kuč i gospodina Bulatovića. Čak su tražili pečate. To je grubo kršenje, mi smo podnijeli priključnu prijavu", kazao je Carević.

Dodao je da očekuje da organi rade svoj posao i da će on i građani biti upoznati.

On se zahvalio prisutnima na podršci i dodao da će životima braniti ne fotelje, nego pravdu.

Zaključio je da, bez izborne volje građana, ne žele da se takvi ljudi ponovo vrate na vlast.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

gojko

Vidi ti se po mimici, kostima lica i pogotovo očima da si dobar čo'ek. hm hm hm