15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opozicija osudila dešavanja u Budvi

Politika

Comments 1

Opozicija osudila dešavanja u Budvi

Autor: Antena M

  • Viber

Iz SNP-a i URE osudile su jutrošnja hapšenja nedavno smijenjenih rukovodilaca Opštine Budva.

Iz SNP-a tvrde da je policija "odradila posao na način koji smo do sada imali prilike da gledamo samo u nekim latinoameričkim i afričkim zemljama". 

"Bruka i sramota u Budvi. Ovo nije Crna Gora u kojoj želimo da živimo", poručili su iz SNP. 

Pozvaju međunarodnu zajednicu, evropske zvaničnike, kao i predstavnike SAD-a da se pod hitno uključe u rješavanje državne krize koju, kako kažu, proizvodi DPS.

URA je saopštila da su jutrošnja "nemila dešavanja i slike nasilja u Budvi ogoljena slika represivnog režima". 

Smatraju da je vlast, koja je potrošila sve svoje karte u političkoj borbi, "poseže za silom aktivirajući tako tempiranu bombu".

Nakon poslednjih dešavanja u Budvi, očigledno je da se vladajuća elita u Crnoj Gori više ne libi od uzurpacije vlasti po svaku cijenu, ulazeći u fazu ogoljene diktature, saopšteno je iz Demosa.

"Apelujemo na međunarodne adrese, u prvom redu EU sa kojom smo u ugovornom integracionom odnosu, da se aktivno uključe i daju otvorenu ocjenu stanja autokratije u zemlji i doprinos uspostavljanju minimuma demokratskih procedura, prije nego manipulacije i samovolja režima dovedu našu državu u stanje još većih napetosti i sve riskantnijih od unutrašnjih sukoba", navedeno je, između ostalog, u saopštenju Demosa. 

Dešavanja u Budvi su ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore, poručuju iz SDP-a. 

"Umjesto da se građani Budve bave pripremom onoga što će ostati od turističke sezone oni danas, i prethodnih dana, svjedoče raznim primitivizmima koje je danas kulminiralo i policijskom intervencijom", kaže potpredsjednik ove stranke Bojan Zeković.

"Država u kojoj se politički problemi rješavaju policijskom silom najbolje pokazuje stanje demokratije i političkog sistema, zbog čega nazadujemo na putu ka EU i gubimo podršku i povjerenje naših međunarodnih partnera. SDP je više puta upozoravao da je politička korupcija najveća prijetnja stabilnosti političkog sistema i da zakonomjerno vodi potpunom urušavanju elementarnog povjerenja bez kojega nije moguće demokratski funkcionisati.

SDP je bio možda i najveća žrtva političke korupcije 2016. koja se desila u državnom parlamentu, a sada je svima jasno da je upravo od tog trentuka krenuo slobodan pad institucija, demokratije i našeg evropskog puta.

Crna Gora s primitivizmom bilo koje vrste ne može naprijed, a korupcija u bilo kom obliku, a posebno ona politička, samo hrani i primitivizam i nacionalizam. To bi morali da znaju oni koji se navodno zaklinju u državu Crnu Goru, a svojim postupcima u kontinuitetu samo produbljuju nepravdu u društvu, jačajući na taj način i one snage koje žele nestanak Crne Gore", kaže on. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

MNE

URA se sramoti ! Koga oni podržavaju ? Za ne vjerovati !