9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radunović pozvao građane da izađu na ulice, Šćepanović: Opozicija želi da naškodi državi

Politika

Comments 7

Radunović pozvao građane da izađu na ulice, Šćepanović: Opozicija želi da naškodi državi

Autor: Antena M

  • Viber

Skupština Crne Gore završila je današnju sjednicu na čijem dnvenom redu je predlog Tužilačkog savjeta da se za Vrhovnog državnog tužioca izabere Lidija Vukčević. O tome će poslanici raspravljati i sjutra, a danas su poslanici uglavnom govorili o dešavanjima u Budvi.  

Poslanici DF-a na jutrošnjoj sjednici kolegijuma tražili su reagovanje parlamenta zbog Budve, o čemu je poslanike obavijestio predjsednik parlamenta Ivan Brajović. 

''Sugerisali smo predsjedniku odbora za bezbjednost da sazove sjednicu tog tijela'', rekao je predjsednik parlamenta Ivan Brajović, nakon čega je poslanik DEMOS-a Miodrag Lekić rekao da je Crna Gora ušla u fazu diktature. 

Na početku rasprave poslanik DPS-a Nikola Rakočević je rekao da se ne moramo saglasiti o dešavanjima u Budvi, ali oko jednog moramo.

''A to je da je 17 ipak više od 16. Kolege iz opozicije će morati da se naviknu da u Crnoj Gori postoje institucije države'', poručio je Rakočević. On je o izboru VDT-a rekao da Lidija Vukčević zaslužuje povjerenje, ali je ta odluka talac neophodne dvotrećinske većine za taj izbor.

''Nažalost, i ovaj put će se pokazati da je tako'', dodao je Rakočević. Kaže da sada ne vidi način da se o bilo kom pitanju dođe do dvotrećinske većine.  

''Vrlo je simptomatično kada vam predstavnici međunaordne zajednic ekažu da u Crnoj gori ne treba mijenjati vlast, nego opoziciju'', naveo je Rakočević. 

 Poslanik DF-a Nebojša Medojević je kazao da se ''u močvari totalitarizma ne može graditi pravna država''.

''Dosadašnji VDT nije mogao da se odupre pritisku braće Đukanović'', rekao je Medojević. On je rekao da je vlast danas dešavanjima u Budvi ugušila Crna Gora.

''Ovo vodi sukobima i disoluciji Crne Gore. Svi u Budvu u odbranu Crne Gore, slobode i ljudskih prava. Policajci bacite uniforme'', zaključio je Medojević. 

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić je rekao da se krše norme i da imamo bezakonje i u opoziciji i u vlasti, i dodao da je 17 više od 16 ako je stečeno krađom.  

''Dvadeset tona droge u Americi je pokazalo gdje je vladavina prava u Crnoj Gori. I u tom poslu su svi, i Srbi i Crnogorci'', rekao je Krivokapić. On je ponovo prigovorio zašto danas u sali nije čelnik tužilaštva Ivica Stanković.

Potom je uslijedila njegova polemika sa predjsednikom Brajovićem o tome da li je prije šest godina u sali bilo predstavnika predlagača. 

''Tada predlagača nije bilo, a danas je ovdje član Tužilačkogs avjeta Veljko Rutović'', napomenuo je Brajović.

Poslanik BS-a Ervin Ibrahimović je povodom dešavanja u Budvi pozvao sve da se klone zapaljivih riječi, a policiju da ne koristi prekomjernu silu. Govoreći o kandidatkinji Vukčević, on je podsjetio da je ona vodila neke od slučajeva za ratne zločine koji nijesu donijeli pravdu. 

''Očekujem od novog VDT-a da pokaže više empatije prema žrtvama ratnih zločina'', kazao je Ibrahimović i poručio da će BS biti uzdržan pri glasanju o izboru VDT-a.

Poslanik Neđeljko Rudovbić je pozvao sve da ''zaustave ludilo''.

''Ovo u Budvi je samo posljednji u nizu događaja koji su opasni za crnogorskog društvo i budućnost crnogorske države'', rekao je Rudović.

Ambijent u kojem se razgovara o VDT-u je kolaps institucija, kazao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

Dodao je i da očekuje reakciju Ivice Stankovića i Milivoja Katnića kad su posrijedi dešavanja u Budvi.

Dogovora ni po ovom pitanju neće biti, smatra poslanica DPS-a Marta Šćepanović.

"Jasno je da opozicija ima drugi cilj. Ma koliko kandidat bio stručan i imao lični integritet - nije im cilj da se izabere kandidat, već da se što više institucija dovede u v.d. stanje kako bi se naškodilo državi", rekla je ona.

Poslanik DF-a Slaven Radunović, u svom izlaganju, akcenat je stavio na situaciju u Budvi. Zamjerio je kandidatkinji za VDT-a što nije reagovala na dešavanja u Budvi i kazao je da Vukčević neće dobiti podršku DF-a.

Zatim se obratio građanima:

"Ne čekajte ni mitropolita, ni crkvu, ni opoziciju, da vas oslobodi. Uzmite sami slobodu u ruke. Pozivam vas sve - da u okviru svojih mogućnosti -  izrazite protest zbog onoga što se dešava u Budvi. Vi što ne možete da dođete u BD, iskažite protest u svojim gradovima. Kako sam informisan, Beranci su već zakazali protest za 18 sati", rekao je on.

Poslanik DPS-a Nikola Divanović kazao je da je samo jedan cilj akcija opozicije - da se CG predstavi kao država u v.d. stanju.

Rasprava o ovoj temi počela je juče, ali je prekinuta poslije zahtjeva opozicije da prijedlog Tužilačkog savjeta obrazloži njegov predsjednik Ivica Stanković.

Stanković je odredio da prijedlog obrazloži u Parlamentu član Savjeta Veljko Rutović.

Rutović je kazao da je Tužilački savjet, nakon razgovora sa Vukčević, zaključio da je dostojna za tu odgovornu funkciju.

U obrazloženju Tužilačkog savjeta se navodi da je Vukčević karijerni tužilac, koja je u državnotužilačkoj organizaciji provela 26 godina, od čega više od 23 godine na funkciji zamjenika tužioca, odnosno državnog tužioca.

Od formiranja SDT-a u julu 2015.godine, osim funkcije specijalne tuziteljke, obavija i funkciju zamjenice Glavnog specijalnog tuzioca.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola BD

I gdje je sad Tužilaštvo? Koliko mi se čini, podstrekavanje na rat i izgredništvo je krivično djelo! skinite imunitet nesoju pa neka odgovara i objasni zašto je i sa kojim pravom tražio krvi!

CG1

Šta oće ovaj jadnik od ulice, u kućicu bre, ovo je CG ne nikakva srpska prćija. Đe zaluta Krivoglavić, sviđe mu se kako ga sektaš risto prekrsti pa krenuo za njim. Ima li Crnogorca koji će više njemu dat glas???? Nije čudo, jednom reče da mu je šćerka srpkinja, opet ristovi vojnici!!!

E moj Ranko

E moj Ranko na ciju ti stranu zaluta neces ni jedan glas od Crnogoraca dobit ako budes saradjivao sa četnicima.