11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Ponašanje bivše vlasti u Budvi podsjeća na srednjevjekovni linč

Politika

Tag Video
Comments 1

Nikolić: Ponašanje bivše vlasti u Budvi podsjeća na srednjevjekovni linč

Autor: Antena M

  • Viber

Ponašanje bivše vlasti u Budvi podsjeća na srednjevjekovni linč, poručuje portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić. 

On je pohvalio, kako kaže, profesionalnu reakciju Uprave policije:

"Koja je postupajući po meni, krajnje profesionalno, korektno, uz minimum upotrebe prinude i sredstava prinude uspjela da danas obezbijedi sprovođenje zakona što nije bilo ni malo jednostavno imajući u vidu jedno krajnje nekorektno, nevaspitano ponašanje prema pripadnicima Uprave policije koji su obilježile provokacije, uvrede, omalovažavanje i tako dalje. Dakle, pripadnici Uprave policije su uprkos svemu ovome uspjeli da svoj posao obave profesionalno i omogućili da se apsolutno sprovedu procedure i zakonske pretpostavke za ono što je, da kažem, nesporno zakonsko utemeljenje, a odnosi se prije svega na novu parlamentarnu većinu koja postoji u Budvi.

Takođe bih želio da istaknem da ono što smo danas imali prilike da vidimo u Budvi, dakle, jedna nevjerovatna manifestacija nevaspitanja, lične nekulture, pravnog divljaštva. Dakle, jedan scenario i jedno ponašanje koje je više podsjećalo na neki pokušaj linča u Srednjem vijeku nego na moderni grad na Mediteranu, na primorju u XXI vijeku, jeste zapravo ogledalo onoga na što bi ličila Crna Gora kada bi naši politički konkurenti iz opozicije imali mogućnost da vrše vlast", smatra on. 

Nikolić, takođe, navodi: 

"Veoma često smo tokom naših kampanja, da kažem, bili optuživani od strane prije svega pojedinih medija da je to nešto što mi karikiramo da bismo postigli bolji izborni rezultat, ali mi smo i tada upozoravali da nije tako, a sada više ne moramo ništa da upozoravamo. Dakle, sada imamo apsolutno jedan bjelodan dokaz šta bi se dešavalo u Crnoj Gori kada bi opozicija na državnom nivou koju je zapalo na par godina da vrše vlast na lokalnom nivou, šta bi se dešavalo kada bi oni imali prilike da vrše državnu vlast, kako bi se odnosili prema onome šta su zakoni, prema onome što su pozitivno pravni propisi, propisane procedure.

Dakle, na sreću vjerujemo i sigurni smo da im građani to na državnom nivou neće dozvoliti, da su prepoznali zbilja jedno ponašanje koje je za svaku osudu i kojeg bi trebalo da se stide svi oni koji su bili tamo, a koji su izgovarali one stvari koje su izgovarali, a koji su napadali službena lica u vršenju dužnosti, koji su na najgori način vrijeđali i omalovažavali pripadnike Uprave policije, koji su iznosili onakve komentare u odnosu i na državu Crnu Goru i na njene institucije, i na njene pripadnike.

I nadam se iskreno da je ovo već sada da kažem jedna završna i posljednja faza ovog ludila koje smo imali u Budvi, da ćemo nakon ovoga ipak omogućiti da se na jedan normalan način nastavi vršenje vlasti od novokonstituisane većine", kazao je Nikolić. 

Mi smo apsolutno ispoštovali sve zakonske procedure, ponavljali smo od početka da imamo dovoljno demokratskog kapaciteta da ovu priču sprovedemo do kraja, dodaje on. 

"Tako se i desilo, i dakle vjerujem da su se sada stekli uslovi da jedna nova parlamentarna većina upravlja Budvom.

Ono što bih na kraju poručio jeste da smo registrovali određene prijetnje, određene crtanje meta da tako kažem našim aktivistima u Budvi i određene napade na njih prije svega u retoričkom i verbalnom smislu. Pozive na njihov linč kada se pojave na javnim mjestima od pedsjednika Opštinskog odbora do odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Budva pa i do naših aktivista i svih članova. I moram da kažem da prvo takvim ponašanjem se ozbiljno zalazi u zonu krivične odgovornosti, a nisam siguran uz sve ona djela koja su vjerujem počinjena prethodnih dana od strane bivšeg rukovodstva Opštine Budva da im odgovara da dodatno zalaze u zonu krivično-pravne odgovornosti.

Drugo da, institucije države Crne Gore apsolutno imaju kapacitete, vjerujemo u taj kapacitet, da zaštite svakog i da zaštite one koji imaju svoje pravo da se politički izjašnjavaju i budu pripadnici bilo koje partije.

I treće, i najvažnije, i van svega toga Demokratska partija socijalista sama ima apsolutno kapacitete da zaštiti sve svoje članove, da zaštiti sve svoje funkcionere i svakog svog pripadnika od onoga što su nasrtaji i pokušaji političke provokacije i ugrožavanje njihove bezbjednosti i stabilnosti. Zbog toga još jednom poručujemo svim onima koji su to danas u Budvi radili, da se okanu tog posla jer je to nešto što nećemo tolerisati i nešto što ćemo na jedan ili drugi način, a prije svega institucionalan znati kako da stanemo tome na kraj", kazao je Nikolić. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nina

Drzava je dugo, predugo imala strpljenja za razne huliganizme, bahatost, mrznju prema Crnoj Gori.Zlo se nije sasjeklo u korijenu, zato je danas moralo ovako.Nije ugodno nikome, ali se mora.