10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predizborna audio-bomba: Dakini pipci i u S.Makedoniji

Izvor: netpresss

Politika

Tag Video
Comments 7

Predizborna audio-bomba: Dakini pipci i u S.Makedoniji

Izvor: netpresss

Autor: Antena M

  • Viber

Miodrag Davidović Daka, u užim krugovima kodno poznat i kao "Tetka", kontroverzni biznismen iz Nikšića baziran u Beogradu, čovjek koga bije glas da preko njega cirkuliše ruski i srpski novac za prosrpske stranke i medije u Crnoj Gori, osoba od posebnog uvažavanja u SPC, prava meta ili kolateralna šteta farsičnog pucanja na episkopa Joanikija... našao se u epicentru predizbornog skandala u Sjevernoj Makedoniji.

Makedonski portal "Netpress" objavio je, navodno, presretnuti razgovor u kojem su glavni akteri "srpski biznismen" Davidović i jednako kompromitovani makedonski biznismen Zoran Mileski Kicees, osuđen u poznatom slučaju "Reket" u kojem je akter i Bojan Jovanovski –poznatiji kao Boki 13 i razriješena specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Kako je objavio Netpress, Kicees, navodno, u finanskijskim malverzacijma povezuje tri imena: nikšićkog biznismena - označenog kao kontroverzni srpski tajkun Miodrag Daka Davidović, lidera makedonskog SDSM-a Zorana Zaeva i generalnog sekretara Vlade S. Makedonije i visokopozicioniranog člana vladajuće stranke SDSM Dragog Raškoskog. 

Za razumijevanje ove afere ključno je imati na umu da se snimak pojavljuje u predizbornoj kompaniji, a da je Kicees, kako kažu izvori Antene M, blizak centrima ekonomske i političke moći koji stoje iza svih kampanja i pokušaja diskreditovanja donedavnog premijera Zorana Zaeva i njegove SDSM, najjače partije u Sjevernoj Makedoniji.

Nama u Crnoj Gori, ovaj je razgovor, bez obzira na to je li autentičan ili odglumljen, važan dokaz da se prsti Miodraga Dvidovića Dake (za najbliže i "Tetka") pružaju diljem regiona Zapadnog Balkana i da on, na sebi svojstven način preplijeće biznis i politiku i mimo granica Crne Gore!

Treba vjerovati da će makedonske državne institucije brzo rasvijetliti slučaj "audio-bombe", kako su ga nazvali tamošnji mediji. Nema sumnje da će i crnogorski državni organi s dužnom pažnjom pratiti aktivnosti ovog problematičnog nikšićkog biznismena, koji javne nastupe koristi za promovisanje svetosavske duhovnosti, a kafanske razgovore za završavanje mnogo prizemnijih poslova. 

Kakvih, čujte u razgovoru koji je obajavio "Netpress": 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Jovana

@Prika sta tebe boli briga kako je on sta stekao ,bavi se svojim zivotom nezadovoljnim,da imas svoj nebi se bavio tudjim...idi odmaraj!!!!

Prika

Ako je ovo oko Dake kome novo onda da se krstim i desnom i lijevom. Daka je stari zbir koji je sve sto ima stekao malverzacijama i korupcijom.

maksim

Davidovic je intimus Amfilohija Radovica i Željka Ivanovica, glavnih operazivaca za rusenje prozapadne vladajuce strukture u Crnoj Gori. I naravno njihov glavni finansijer. Bez Dakine pomoci Vijesti bi davno bankrotirale