10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na sjednici Kolegijuma o izborima: Apsolutni prioritet očuvanje zdravlja građana

Politika

Tag Video
Comments 0

Na sjednici Kolegijuma o izborima: Apsolutni prioritet očuvanje zdravlja građana

Autor: Antena M

  • Viber

U Skupštini Crne Gore danas je održana proširena sjednica Kolegijuma predsjednika, uz učešće Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), predstavnika Državne izborne komisije i Agencije za sprečavanje korupcije.

Sastanku su prisustvovale i nevladine organizacije koje se bave izbornim procesom –CDT, CEDEM, Građanska alijansa i CEMI.

Na proširenom Kolegijumu kojim je predsjedavao Ivan Brajović, bilo je riječi o realizaciji predstojećih izbora, u uslovima zdravstvene opasnosti, saopšteno je iz Skupštine. 

"Članovi NKT-a na čelu sa predsjednikom ovog tijela Milutinom Simovićem, upoznali su poslanike sa radom nadležnih institucija u pripremi što sigurnijih epidemioloških pretpostavki za sprovođenje izbornih aktivnosti.

Takođe, učesnici Kolegijuma razgovarali su i o pripremi Uputstva za bezbjedno održavanje izbora za 2020. Riječ je o dokumentu čija je radna verzija pripremljena na osnovu zajedničkog rada novoformirane radne grupe za pripremu izbora u uslovima epidemije koronavirusa, kao i uporednih iskustava sa nedavno održanih izbora u drugim državama", navode u saopštenju. 

Kako kažu, na osnovu ovih smjernica, DIK će donijeti obavezujuće epidemiološko uputstvo.

Važno je naglasiti da je priprema ovog dokumenta rađena uz ključnu ulogu i preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore, dodaju iz Skupštine. 

"U otvorenoj i zanimljivoj diskusiji sa mnogo otvorenih tema i pitanja, na Kolegijumu su iznijeti i različiti prijedlozi, koji se odnose na preciziranje uslova za predizborne kampanje.

Zajednički stav svih prisutnih je da apsolutni prioritet predstavlja očuvanje zdravlja građana Crne Gore, uključujući birače, administraciju i sve učesnike izbornog procesa. Uvjereni smo u neophodnost otvorenosti i jasnog preciziranja daljih mjera u pripremi izbora, a ovaj sastanak doprinos je boljem međusobnom razumijevanju parlamentarnih partija kao direktnih aktera na političkoj sceni i ostalih učesnika današnje proširene sjednice Kolegijuma predsjednika.

Očekujem da će naši današnji gosti uvažiti sugestije poslanika, kao i da će biti nastavljena naša bliska saradnja i u narednom periodu", stav je predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR